Elon Musk Planını Açıkladı: 1 Milyon İnsan Mars'a Yolculuk Yapacak

SpaceX'in kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk, 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Mars'a göndermeyi hedeflediklerini açıkladı. Musk, Starship uzay gemisinin bu planda çok önemli rol oynayacağını belirtti.

20.01.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-17:50) Elon Musk Planını Açıkladı: 1 Milyon İnsan Mars'a Yolculuk Yapacak

Elon Musk, Mars planlarıyla ilgili Twitter üzerinden bazı açıklamalarda bulundu. Musk, 2050 yılına kadar tam 1 milyon insanı Kızıl Gezegen'e göndermeyi planladıklarını söyledi.

SpaceX'in yeni nesil uzay gemisi Starship ile ilgili konuşan Musk, "Starship tasarımındaki amacımız her bir roketin günde 3, yılda ise yaklaşık 1000 uçuşa çıkabilmesi. Starship'in 100 tonluk taşıma kapasitesi var. Yani 10 farklı Starship roketi bir yıl içerisinde yörüngeye bir megaton yük taşıyabilecek." ifadelerini kullandı.

Elon Musk, gezegenler arası yaşamın mümkün olması için yörüngeye yılda bir megaton yük taşıyabilecek durumda olmamız gerektiğini söyledi. Şu anda aktif haldeki roketlerden hiçbirisi bunu başarabilecek seviyede değil. Starship uzay gemisi bu alanda yepyeni fırsatlar sunuyor olacak. İnsanlı Mars ve Ay görevleri için tasarlanan Starship, uzay araştırmaları tarihini değiştirebilecek müthiş bir potansiye sahip.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal