Ekonomik Iphone, Korona Virüsten Dolayı Geç Çıkacak

Apple’ın Iphone serisi telefonlarının uygun fiyatlı ürünleri olarak da bilinen Iphone 9un çıkış tarihi 3 Nisan olarak duyurulmuştu. Dünyaya Çin’den yayılan Korona virüsten dolayı Çin’deki fabrikaların kapalı olması ya da kısıtlı çalışmasından dolayı uygun fiyatlı Iphone’lar belirlenen tarihten daha geç çıkacak

24.02.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-09:28) Ekonomik Iphone, Korona Virüsten Dolayı Geç Çıkacak

Çin’de ortaya çıkan virüs küresel düzeyde birçok şeyi etkiledi. Bunların başında da elektronik üretimi geliyor. Şimdiye kadar ölü sayısının 1800’e yaklaşması, teknoloji firmalarını da düşündürüyor. Bu yıl birçok etkinliğin de aynı endişeden iptal edilmesi de konu hakkındaki tedirginliği gözler önüne seriyor.

ABD yönetiminin Çin karşıtı olmasına rağmen seri üretimlerin önemli bir bölümü ucuz işgücü dolayısıyla Çin’de yapılıyor. Apple 31 Mart’ta bir etkinlik gerçekleştirecek ve burada Iphone 9’ları tanıtacaktı. 2 Nisan’da da piyasaya sürülecekti.

Şirket yetkililerinden yapılan açıklamada 31 Mart tarihindeki etkinliğin 1 ay gecikmeli başlayacağı belirtildi. Bu durumda ürünün de aynı şekilde Nisan başında değil Mayıs başında çıkabileceği düşünülüyor.

399 dolar fiyat etiketi ile giriş yapacak olan uygun fiyatlı Iphone’lar, ülkemizde 4.500 TL’den satışa sunulacağı bekleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal