Android, Samsung'u Uyardı

Samsung kendi cihazlarının performans ya da özelliklerindeki değişiklikler için Android işletim sisteminin temel yapısında oynamalar yapıyordu. Bu durumu tespit eden Android, Güney Koreli teknoloji devini sert biçimde uyardı.

24.02.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-09:26)

Android’in sahibi olan Google, işletim sistemi üzerinde geliştirmelere devam ediyor. Önceki gün Android 11’in geliştirici versiyonunu duyuran şirket güvenliğe her geçen gün daha fazla önem vermeye başlıyor.

Diğer taraftan IOS’tan farklı olarak Android, birçok telefon markasınca kullaılıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Galaxy A50 üzerinde yapılan değişiklerde işletim sisteminin kernel (çekirdek) yapısında bir açığa neden olmuştu.

Samsung bu değişiklikleri yaparken özel sürücüler eklemiş ve bu şekilde kernele direkt erişim açmıştı. Her ne kadar bu değişiklik cihaz için güçlendirilmiş bir güvenlik anlamı taşısa da, bellek bozulması ile ilgili bir bug meydana getirmişti. Şirket, hatayı fark ettikten kısa bir süre sonra, Şubat güncellemesi ile onardığını belirtelim.

Durumu farkeden Google haklı olarak Android’in bu konudaki prestijinin zarar görmesinden pazardaki rekabet gereği endişe taşıyor. Google'ın bu konuda “Project Zero” güvenlik ekibi bulunuyor. Ekibin yaptığı incelemeler sonucunda bazı telefon üreticilerinin telefonlarını daha güvenlikli hale getirmek amcıyla sistemin kernel yapısında değişikler yaptıkları anlaşıldı. Ancak bu durum ilgili telefonların güvenliklerini daha fazla tehlikeye attı.

Bu firmaların başında, Android Linux kerneli değişikliği ile cihazlarını pek çok tehdide karşı açık hale getiren Samsung yer alıyor. Google ise, üreticilerin çekirdek sürücüsünde gereksiz değişiklikler yapmak yerine Android'in dahili güvenlik özelliklerini kullanmalarını belirterek işletim sisteminin temel yapısını kurcalamamaları konusunda uyarıda bulundu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal