Dünyada En Fazla VPN Kullanılan 3. Ülke Türkiye Oldu

İnternette erişimi yasaklı sitelere girmeye veya sanal ağda izini kaybettirmeye yarayan VPN (Virtual Private Network) teknolojisinin dünyada en fazla kullanıldığı üçüncü ülke Türkiye oldu.

03.08.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-16:23) Dünyada En Fazla VPN Kullanılan 3. Ülke Türkiye Oldu

VPN hizmeti sağlayan şirketlerin oluşturduğu platform ‘thebestvpn’in, gerçek kullanıcılardan yola çıkarak yaptığı araştırma çok ilginç bir istatistik ortaya çıkardı.

Buna göre VPN sitelerini en fazla kullanan ilk beş sırayı Endonezya, Türkiye ve Malezya gibi Müslüman nüfusunun yoğun olduğu ülkeler oluşturuyor. Listenin ilk 10’unda Avrupa veya Kuzey Amerika’dan hiçbir ülke olmazken, ilk beşte Hindistan ve Çin gibi Asya ülkeleri var.

VPN sitelerini en fazla kullanan ülkelerin başında Endonezya ve Hindistan var. Bu ülkelerde VPN sitelerine giriş yapan internet kullanıcılarının oranı yüzde 38 olurken, bu iki ülkeyi Türkiye izliyor. Türkiye’de VPN sitelerine giren internet kullanıcılarının oranı yüzde 32. Türkiye’yi yüzde 31 oranla Çin ve yüzde 29 oranla Malezya izliyor.

İlk 10’da olan diğer ülkelerse sırasıyla Suudi Arabistan (yüzde 29), Brezilya (26), Vietnam (yüzde 25), Birleşik Arap Emirlikleri (yüzde 25) ve Filipinler (yüzde 25).

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal