Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüs Hakkında Mobil Uygulama Geliştiriyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), tüm dünyada salgın haline gelen Coronavirüs (Coivd-19) ile mücadele kapsamında WHO MyHealth adlı mobil uygulama çıkarıyor. Uygulama ile yanlış bilgilerin de önüne geçilmesi amaçlanacak.

30.03.2020-18:26 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-18:27) Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüs Hakkında Mobil Uygulama Geliştiriyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs ile ilgili ilgili her kurum her geçen gün daha fazla şey yapmaya başlıyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü’de yaptıklarını bir adım öteye taşıyarak bir süredir mobil bir uygulama üzerinde çalışıyordu.

WHO MyHealth adını taşıyan uygulama kuruluş tarafından bilgi kirliliği ile mücadelede önemli bir katkı vermesi amacıyla geliştiriliyor. Açık kaynaklı bir program olacak uygulama eski Microsoft ve Google çalışanları tarafından meydana gelen bir grup tarafından geliştirildi.

Uygulama temel olarak "Kendini Koru" ve "Seyahat Tavsiyeleri" bölümlerine ayrılıyor. Uygulama içerisinde kullanıcılardan biri bulunduğu konuma göre eğer isterse uyarı bildirimlerinin gönderilmesini de seçebiliyor.

Bununla salgından etkilenen kullanıcıların konum geçmişlerini Android ile paylaşmalarına izin vererek kullanıcıları izlemesine yardımcı olması amaçlanıyor. Buradaki temel fikir ise, enfekte olmuş kullanıcıların ziyaret ettikleri tüm yerleri izleyebilmek ve etkileyebilecekleri insanları görmelerini kolaylaştırmak.

Uygulama eğer onaylanırsa bu özelliklerle gece yarısından itibaren yayınlanacak ve indirilebilir olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal