Google Chrome’a Rakip Geliyor: DuckDuckGo Nedir?

Haksız rekabet sebebiyle Google’dan şikayetçi olan arama motoru DuckDuckGo, kendi tarayıcısını çıkarmaya hazırlanıyor. Kullanıcı dostu arama motorunun ardından tarayıcı adımı atan DuckDuckGo nedir? DuckDuckGo arama motoru nedir?

30.01.2019-18:49 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-14:49) Google Chrome’a Rakip Geliyor: DuckDuckGo Nedir?

Kullanıcıların gizliliklerini önemseyen arama motoru DuckDuckGo, haksız rekabet sebebiyle arama motorları ve tarayıcılara başkaldırdı. Tarayıcısını sunmaya hazırlanan DuckDuckGo nedir? İşte detaylar…

DUCKDUCKGO NEDİR?

2008 yılında çıkan arama motoru DuckDuckGo ismini yabancı çocuk oyunu duck, duck, goosedan alıyor. Gabriel Weinberg arama motorunun kurucusu. Onu diğer arama motorlarından ayıran özelliği arama yapan kullanıcıların gizliliğini koruduğunu vaat etmesi.

Google yanında elbette yıllık olarak arama hacmini çok küçük bir oranda olsa da DuckDuckGo gittikçe kullanıcı sayısını artırıyor. Diğer arama motorlarına göre gizliliği ön plana alması sebebiyle kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

DuckDuckGo sadece gizliliği hedeflemiyor. Aynı zamanda aramalarınızın minimum oranda çereze maruz kalmasını sağlıyor. DuckDuckGo bünyesine sadece arama motorunun düzgün çalışmasını sağlayacak çerezleri dahil ediyor.


DUCKDUCKGO GOOGLE CHROME’A RAKİP OLMAYA HAZIRLANIYOR

DuckDuckGo eklenti olarak sunulan bir arama motoruydu. Google ya da Yandex gibi bu arama motorunu da herhangi bir arama için kullanabiliyorsunuz. Google haksız rekabetini gündeme getiren DuckDuckGo kendi tarayıcısı ile yola devam etme kararı aldı.

Piyasada yer alan tarayıcıların yüzde 95i Chrome altyapısı ile işler duruma geldi. DuckDuckGo tarayıcısı da Chrome tabanlı hazırlanacak. Ancak tarayıcının tıpkı arama motorunda olduğu gibi farklı özellikleri olacak.

Tüm web deneyiminizi silecek ve gizliliğinizi koruyacak bir tarayıcı hazırlayan DuckDuckGo, herhangi bir ayara gerek kalmadan gizlilik koruması sunuyor. Web tarayıcısının özellikleri aynı zamanda mobil için de geçerli olacak.

DUCKDUCKGO BROWSER NE ZAMAN ÇIKACAK?

DuckDuckGo Browser şu anda test aşamasında. Yapılan açıklamaya göre tarayıcı kapalı beta testinde bulunuyor. Bir yandan Microsoft Windows için de çalışmalar yaptığını açıklayan DuckDuckGo’nun hazırladığı tarayıcının kullanıma ne zaman sunulacağı merak konusu. Şu an için bir tarih verilmedi.

GOOGLE’A RAKİP OLMUŞTU

DuckDuckGo şirketi 2008’de çıkmasının ardından 2011 yılında Google şirket binasının karşısına "Google tracks you. We don't.” Yazılı dev bir afiş astırarak adını duyurmuştu. Google’a rakip olduğunu açıksa duyuran DuckDuckGo, piyasada bulunduğu sürece haksız rekabeti de gündeme getirmişti.

Tarayıcısını çıkarmaya hazırlanan DuckDuckGo merakla bekleniyor. Tarayıcının gizlilik politikası çok katı olacağından kullanıcı dostu olarak görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal