Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Sınırına Yerleştirilmesini İstediği HİSAR-A'nın Bilinmeyenleri

Kırıkkale/Yahşihan'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisini (MAAT) Devreye Alma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HİSAR-A Füze Sistemi'ne ilişkin, "Bu sistemi mümkünse hemen Suriye sınırımıza yerleştirerek önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız." açıklamasında bulundu.

07.02.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-12:58)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale/Yahşihan'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisini (MAAT) Devreye Alma Töreni'nde konuştu.

Yerlilik ve milliliğin savunma sanayisinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Son 17 yılda yaptığımız hamleler sonucunda, yerlilik ve millilik oranı yüzde 20'lerden 70'lere çıkmış durumdadır. Nereden nereye... Suriye ve Libya'da karşılaştığımız durum, füze savunma sistemlerine daha çok önem vermemiz gerektiğini göstermiştir.

Bu çerçevede ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirilen HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'ni, çok ama çok önemli görüyorum. Bu sistem, yapılan nihai sistem testlerinde hedefi yüzde 100 başarıyla imha etti.

İnşallah bu sistemi, mümkünse hemen Suriye sınırımıza yerleştirerek önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız. Sistemin geliştirilmesi ve menzilinin uzatılması çalışmalarını da hızlandırıyoruz.

İlk yerli ve milli havadan havaya füzemizin üretilmesi amacıyla yürüttüğümüz proje kapsamında geliştirilen Bozdoğan görüş içi ve Gökdoğan görüş ötesi füzelerinin testleri de başarıyla gerçekleşti.

Bozdoğan füzemizi inşallah en kısa sürede envantere alacağız. Bu başarı sayesinde uzun menzilli hava savunma sistemimiz Siper'in çalışmalarında da önemli ilerleme kaydettik."

Açak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-A Nedir?

Açak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-A 2020'de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde olacak.

Hisar-A, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere ASELSAN ve ROKETSAN tarafından milli ve yerli imkanlar kullanılarak geliştiriliyor.

Hisar-A Hava Savunma Füze Sistemi 2020 yılı içerisinde hizmete girecek. Ayrıca Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-O’nun harp başlıklı tam atım füze atışlı testleri de bu yıl içinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca Sistemin üçüncü bir modeli de Uzun Menzilli Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-U 600 kilometrelik mesafeye sahip olacak. Hisar-U’nun da 2024-2025 gibi envantere alınması hedefleniyor.

HİSAR-A, hareket halindeki birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması için sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 15 km menzile kadar etkisiz hale getirilmesi amacıyla tasarlandı.

Hisar füzelerinin yüksek infilaklı ve parçacık etkili harp başlığı, farklı türlerdeki hava hedeflerine karşı etkili olabilmesini sağlayacak şekilde, çarpma ve yaklaşma tapasına sahip bulunuyor.

HİSAR-A; Kundağı Motorlu Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Füze Fırlatma Sistemi (FFS), HİSAR-A ve HİSAR-O Sistemlerinin ikisinden de atılabilen Alçak İrtifa Füzesi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal