Savunma Sanayinin Merkezi Ankara’da Olacak

Savunma sanayisinde Türkiye'nin yerli ve milli üretiminin merkezi Ankara'da kuruldu. Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi 2022'de tamamlanacak, yüksek teknoloji üretiminin ve ihracatın da başkenti olacak.

07.02.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-09:59) Savunma Sanayinin Merkezi Ankara’da Olacak

Savunma sanayisinde Türkiye'nin yerli ve milli üretiminin ve ihracatın merkezi Havacılık ve Uzay Organize Sanayi Bölgesi Ankara'da kuruldu.

7 milyon metrekarelik büyüklüğündeki merkez, yüksek teknoloji üretecek. Ayrıca teknoloji ihracatında da önemli bir üs olacak.

7 milyon metrekarelik alana kurulu merkezde 160 firma faaliyet gösterebilecek. 2022'de tamamlanacak kuruluş, 20 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir konu kapsamında geldiği Ankara’da, "Burası Ankara ve Türkiye’nin havacılık ve uzay anlamında kalbinin atacağı bir nokta alacak. Üretim ve imalat teknolojileri anlamında bir mükemmeliyet merkezi olacak. Firmalar faaliyete başlamış durumda." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin havacılık ve uzay teknolojileri ile ilgili zincirinin tüm halkaları bu merkezde toplanacak. Savunma sanayisinin üssü olacak olan merkeze ilgi ise şimdiden çok büyük.

Dünyanın Önde Gelen Firmaları da Yer Alacak

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın önde gelen firmaları da savunma sanayi merkezinde yer almak için harekete geçti.

Öte yandan Demir, "Türkiye'nin dünya çapında ses getirecek havacılık ve uzay merkezi olacak. Burası dünya çapında ses getiren ve küresel şirketlerin ilgisini çekecek bir merkez olacak. Bilimin teknolojinin sanayisinin buluştuğu bir ortam olacak ve havacılık uzay anlamında ülkemizin önünü açacak." sözlerini kullanarak açıklamalarını tamamladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal