Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açacağı Türkiye'nin Siber Kalesi Hizmete Giriyor

Siber suçlarla mücadeledeki başarısıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye’nin, siber olaylara müdahale için emniyet, jandarma, istihbarat ve beyaz şapkalı hacker'ların koordinasyon içinde çalışacağı Ulusal Siber Olaylara Müdahale (USOM) Merkezi hizmete girecek.

08.02.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-14:17)

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasının içerisinde yer alacak ve siber tehditlere karşı yedi gün 24 saat görev başında olacak olacak USOM Merkezi’nin açılışı, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Tehditlere Anında Müdahale Edilecek

Türkiye’nin siber güvenliğine karşı ortaya çıkan tehditlerin belirlenmesi, muhtemel saldırıların etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin geliştirilmesi ve paylaşılması amacıyla kurulan USOM’da tüm siber tehditler bertaraf edilecek.

Tehditlerin tespit ve bertaraf edilmesi için kamu kurumları ve özel kişiler ile koordinasyon sağlanmış olacak. Merkez bu kapsamda sayısı bin 289’a çıkan kurumsal ve sektörel Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) ile koordine olarak çalışacak.

Yerli Yazılımlar Kullanılacak

Siber tehditlerle mücadele için son yıllarda düzenlenen "Bayrağı Yakala" yarışmaları kapsamında Türkiye’nin siber yıldızları tespit edilerek göreve başlatılırken bir yandan da yerli yazılımlarla siber tehditle mücadele kaynağından başlatılıyor.

BTK uzmanları tarafından geliştirilen "Avcı", "Azad" ve "Kasırga" projeleri ile siber tehdit istihbaratı güçlendirildi. Böylece birçok güvenlik firmasının henüz tespit edemediği zararlı yazılımlar USOM tarafından belirlenerek SOME’ler ile paylaşılmaya başladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal