Corona Virüsü Dünya Genelinde Online Olarak Takip Edilebilecek

Çin’de ortaya çıkan ve kaynağı konusunda henüz net bir açıklamanın yapılmadığı SARS benzeri yeni tip corona virüsü (2019-nVoC) dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Yeni corona virüsün hızla yayılması ve ölümcül olması, virüsle ilgili endişeleri artırıyor.

28.01.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-14:09) Corona Virüsü Dünya Genelinde Online Olarak Takip Edilebilecek

Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Araştırma ve Mühendislik Merkezi, Çin’den corono virüsü izlemek için çevrimiçi bir harita oluşturdu. Bu sayede, gerçek zamanlı olarak, 2019-nCoV virüsünün yayılması ve ölümleri gözlemlenebilecek.

Herkese açık olan haritadaki veriler Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa’da ve diğer ülkelerde yer alan hastalık kontrol merkezlerinden alınıyor.

Şu ana kadar çevrimiçi panelde doğrulanmış vaka sayısı ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Çin genelinde 4.409, Tayland ve Hong Kong’da 8, Tayvan ve Avustralya’da 5, Japonya, Malezya ve Güney Kore’de 4, Fransa’da 3, Kanda, Almanya ve Nepal’de 1 tane doğrulanmış Corona virüs vakası kayıt altına alındı.

Toplamda 4.474 vakanın yaşandığı ve toplam 107 kişinin bu yüzden öldüğü doğrulanmış durumda. Çin, virüsle mücadele için 6 gün içinde 1000 kişilik kapasiteli hastane inşa edileceğini açıklamıştı.

Yeni inşaatın nedeni, kentte bulunan mevcut hastanelerin yatak ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşaması ve koronavirüs hastalığının belirtilerini gösteren hastaları bu nedenlerle geri çevirmesi olarak belirtildi. Bu durum, Wuhan’daki yetkililerle merkezi hükûmetin salgına yeterince hızlı müdahale edemediği yönünde eleştirilere neden olmuştu.

Çin’in Wuhan kentinde ortay çıkan ve tüm Dünya’yı paniğe sevk eden virüsün Türkiye’de şimdilik olmadığı vurgulandı. Ama daha önce Türkiye’ye gelenlerin kontrol altına alınmasının gerekli olduğu belirtildi. Virüsün kuluçka süresinin belli olmadığı için daha önce gelenlerde bu virüsün olma ihtimalinin yüksek olduğu ve buna dikkat edilmesi gerektiği, bu insanların bulunarak kontrol edilmesi gerektiği açıklandı. Çevrimiçi siteye erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal