Çin ve Avustralya Bilim İnsanları Sıvı Metaldan Robot Yaptılar

Çin ve Avustralya'dan bilim insanları, "Terminatör" bilim kurgu filmindeki robota benzeyen bir prototip sıvı metal robot yapımında büyük ilerleme kaydettiler.

25.10.2018-10:55 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-14:48) Çin ve Avustralya Bilim İnsanları Sıvı Metaldan Robot Yaptılar

Çin ve Avustralya'dan bilim insanları, "Terminatör" bilimkurgu filmindeki robota benzeyen bir prototip sıvı metal robot yapımında büyük ilerleme kaydettiler. Bilim insanları, sıvı bir metal damlacık tarafından yönlendirilen tekerlekli robotları gerçeğe dönüştüren kontrollü bir galyum sıvı metal tasarladılar. Salı günü Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (USTC) yaptığı açıklamada ‘’Likit metal tarafından yönlendirilen kendi kendine çalışan tekerlekli robotun başarılı gelişimi, geleneksel mekanizmaların sorunlarını çözmenin yanı sıra mikro robotların ve özel robotların geliştirilmesini teşvik etmek için yeni bir yönteme ilham verebilir.’’ dedi. Bilim insanları, esnek bir yapı ve sürüş fonksiyonlu yeni bir zihinsel robot oluşturmak için sıvı zihinsel sürücüyü birleştirdi. Robot, USTC, Avustralya'daki Wollongong Üniversitesi ve Suzhou Üniversitesi araştırma ekipleri tarafından geliştirildi.

Ortak araştırma grubu, son yıllarda sıvı metal damlacıkların fonksiyonları ve robot uygulamalarında ilerleme kaydetti. Grup, Eylül ayında IEEE Endüstriyel Bilişim İşlemleri dergisinde, elektrikle harekete geçirilen sıvı metal damlacıkların harekete geçirdiği yeni kontrol edilebilir bir robotun geliştirildiğini bildirdi.

Çin, 2013 yılında endüstriyel robotlar için en büyük pazar haline geldi. Xinhua Haber Ajansı Mayıs ayında bildirildiğine göre 2017 yılında, Çin'in endüstriyel robotlarının satışları yıllık % 24 artışla 4,22 milyar $ seviyesine ulaştı. Hizmet robotlarının satışları ise% 28 artışla 1.32 milyar dolara ulaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal