Eski ABD Generali: 15 Yıl İçinde Çin ile Muhtemel Bir Savaşta Olabiliriz

Avrupa'daki eski bir ABD komutanı, NATO müttefiklerinin savunma çabalarını hızlandırmaya çağırdı, zira Washington Çin'le savaşırken aynı zamanda Rusya'yı Avrupa'dan koruyamayacak.

25.10.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-10:40) Eski ABD Generali: 15 Yıl İçinde Çin ile Muhtemel Bir Savaşta Olabiliriz

Avrupa'daki eski bir ABD komutanı, NATO müttefiklerinin savunma çabalarını hızlandırmaya çağırdı, zira Washington Çin'le savaşırken aynı zamanda Rusya'yı Avrupa'dan koruyamayacak. Eski bir ABD Ordusu komutanı olan Emekli Teğmen General Ben Hodges Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin 15 yıl içinde Çin ile muhtemelen savaş halinde olacağını söyledi. Polonya'daki Varşova Güvenlik Forumu'nda bir dinleyici önünde konuşma yapan Hodges, Avrupa ülkelerinin "yeniden dirilen Rusya" karşısında kendi savunmasını sağlamak için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini söyledi, çünkü ABD'nin Pasifik'te çıkarlarını savunmaya daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Hodges, "ABD'nin çok güçlü bir Avrupa ayağına ihtiyacı var. Bence 15 yıl içinde Çin ile kaçınılmaz bir savaş halinde olacağımız çok güçlü bir ihtimal." dedi.

"ABD, Çin tehdidiyle başa çıkmak için Avrupa'da ve Pasifik'te yapması gereken her şeyi yapma kapasitesine sahip değil," diye ekledi, daha önce Washington’da olduğu gibi defalarca şikayette bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın ifade ettiği duyguları yineledi. Trump, Avrupa ülkeleri savunma harcamalarını artırmalarını istemesine rağmen NATO ülkelerinin çoğu bunu istemiyor. Ancak Hodges, ABD'nin NATO'ya olan bağlılığının "sarsılmaz" olduğunu ve Washington’un Avrupa’nın güvenliğini ABD’nin önemli bir menfaati olarak gördüğünü belirtti.

Hodges, ABD’nin 2014’ten 2017’ye kadar Avrupa’da görevli bir komutanıydı ve Bugün Washington merkezli bir araştırma enstitüsü olan Avrupa Politika Analizi Merkezi’nde stratejik uzmanlık yapmakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal