Chrome’a Paylaş Butonu Eklenecek

Google’ın geliştiricisi olduğu Chrome’un Android versiyonu için paylaş düğmesi butonu geliyor. Geliştirilmesi tamamlanan özelliğin testlerine başlandığı belirtildi.

26.02.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-17:50) Chrome’a Paylaş Butonu Eklenecek

Default olarak kapalı durumda gelen paylaş butonunu kullanabilmeniz için chrome://flags#share-button-in-top-toolbar adresine gitmeli ve ‘Share Button in Top Toolbar’ yazan kısmı etkinleştirmeniz gerekiyor. Etkinleştirme işlemini yapabilmeniz için Chrome’un geliştirici versiyonu olan Chrome Canary’yi kullanmanız gerektiğini belirtelim.

Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, adres kısmının sağ tarafında bir paylaşım düğmesi görüyor olacaksınız. Butona basıldığı anda doğrudan paylaşım ekranı açılacak. Böylece bir web sitesinin adresini paylaşmak için önce iki aşamalı gerçekleştirilen işlem Android’de tek tuşla sağlanmış olacak.

Özellik şimdilik yalnızca Chrome’un Android versiyonunda bulunuyor. Microsoft’un da Chromium tabanlı Edge tarayıcısının bu özelliği alacağını açıklamasıyla birlikte gerek diğer tarayıcılarda gerekse de masaüstü versiyonlarında özelliğin yaygınlaşması bekleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal