Advent, Dünyada Sadece Milli Denizaltımızda Kullanılıyor

Savunma Sanayi bünyesi altında geliştirilen savunma araçlarımızın proje bazında çalışmalarına devam ediliyor. Milli kuruluşlarımızın iş birliğiyle üzerinde çalıştığı teknolojilerden biri olan Advent dünyada ilk kez denizaltılarda kullanıldı.

26.02.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-17:19)

Advent, önemli bir savaş kontrol merkezi sistemi. Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi anlamına gelen sistemle durumsal farkındalığın sağlanması, tehditlerin değerlendirmesi, angajman planlamalarının yapılması ve uygulanmasına dönük neredeyse tüm işlemler yapılabiliyor. Kısaca deniz sistemlerinin yönetildiği, milli savunma kuruluşlarımızın katkılarıyla oluşturulan savaş yönetim sistemi.

Bilindiği gibi Türk denizaltıları Preveze sınıfı olarak adlandırılıyor. Güvenlik güçlerimizin envanterinde bulunan denizaltıları da son dönemde çeşitli modernizasyon projeleri kapsamında güçlendiriliyor.

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yürütülen son proje ile Preveze sınıfı denizaltılarda yer alan savaş yönetim sisteminin gemi içi birimleri modernize ediliyor. Ayrıca Türk savunma sanayisinde sorumluluk üstlenen şirketler de bu projeye katkı veriyor.

Proje kapsamında, dünyanın en iyi savaş yönetim sistemleri arasında gösterilen Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi’nin (Advent) denizaltılarımıza entegre edilmesi için HAVELSAN ile Deniz Kuvvetleri arasında ortak işbirliği yapılıyor.  

Advent, geçtiğimiz yıl MİLGEM projesinin 4'üncü gemisi olan TCG Kınalıada'ya entegre edilmişti. Bu yıl da çok maksatlı amfibi Hücum Gemisi'ne entegrasyon çalışmaları sürmekte olan Advent ile Müren denizaltısının imkan ve kabiliyetleri birleştirilecek.

TÜBİTAK ve HAVELSAN’ın da destek sağladığı proje içerisinde ve Advent’in geliştirme süreçlerinde şimdiye kadar 10 milyon satır kod yazıldı. 50’yi aşkın sistemle birleştirilmiş Advent içerisinde 500’e yakın uygulama bulunuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal