Beyine Tokluk Hissi Göndererek Açlığı Bastıran Yazılım

Bilim insanları, beyindeki belli nöronlara müdahale ederek açlık ve tokluk hissini kontrol edebilen bir yazılım üzerinde çalışıyor.

11.09.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-13:51) Beyine Tokluk Hissi Göndererek Açlığı Bastıran Yazılım

Günlük yaşamda artık insanın vakti o kadar değerli ki beslenme ihtiyacını gidermek için yemeğe zaman ayırmak bile planlama gerektiriyor. Bilim insanları, açlık hissini az da olsa erteleyebilmek amacıyla açlık ve tokluk hissini, insan beyni aracılığıyla kontrol edebilecek bir yazılım üzerinde çalışıyor.

VÜCUT AÇ OLSA BİLE TOKLUK HİSSİ VERİLİYOR

Açlık ve tokluk hissini kontrol edebilmekle ilgili ilk verimli çalışmalar 2016’da Boston'daki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar tarafından paylaşılmıştı. Söz konusu araştırmada bazı bilinmeyen nöral sistemlerin açlık hissini yatıştırarak insana yeterince tok olduğunu düşündürdüğü ortaya çıkarmıştı. Bunun anlamı beyindeki ilgili nöronlara sinyal gönderilerek vücudun aç kalması halinde bile geçici de olsa tokluk hissi verilebilmesiydi.

DENEMELER BAŞLADI

Aradan geçen yıllar sonra ilerleyen çalışmalar doğrultusunda insan beynine bağlanan bir yazılım sayesinde beyindeki nöronlara sinyal gönderilerek açlık hissini bastırmak ve mevcut halden daha tok hissetmek mümkün kılındı. Peki, insanın açlık ve tokluk hissini kontrol edebilmek kime ve nasıl fayda sağlar?

ABD ORDUSU KULLANIYOR

ABD ordusunda yavaş yavaş denenmeye başlanan teknoloji, askerlerin operasyonlarda daha tok hissettiği için daha verimli olmasını sağlayacak. Hatta günler süren operasyonların ve çatışmaların gidişatında büyük rol oynanacak.

Eğer ilk denemeler sonuç verirse aynı teknolojinin atmosfer dışında zaman geçiren astronotlar üzerinde de kullanılması planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal