Autocad Nedir?

Autocad ne işe yarar? Autocad nedir nerelerde kullanılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

16.05.2018-17:12 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-17:01) Autocad Nedir?

AutoCAD programı; ilk defa 1980 senesinde Amerika merkezli Autodesk şirketi tarafından geliştirilmeye başlanmış, günümüzde de yaygın biçimde kullanılan bir bilgisayar destekli tasarım (CAD) uygulamasıdır. Dünya üstünde ilk vektör tabanlı çizim programlarından olan AutoCAD ile bitirilen çizimler, çözünürlükten bağımsızdır. Bu şekilde çizim, görüntü kalitesi değişmeden kolayca boyut değiştirilebilir. AutoCAD programıyla çizimin yapılma hedefine bağlı olarak iki boyutlu yada üç boyutlu çizimler basitçe gerçekleştirilebilir.

Dünya üstünde kabul edilmiş teknik resim formatlarının başında gelen DWG, AutoCAD programının resmi belge uzantısıdır. İngilizce “drawing” sözcüğünün sessiz harflerinin bir araya getirilmesi ile medyadan gelmiş olan DWG uzantısındaki dosyalar ile AutoCAD çizimleri kaydedilerek başka bilgisayarlarda rahata açılabilir. Yine AutoCAD tarafından geliştirilen DXF uzantılı belgeler sayesinde, yapılan çizimler başka CAD programları ile etkileşimli biçimde kullanılabilir.

AutoCAD Programı Ne İşe Yarar?

AutoCAD, her türden insanın üç boyutlu ve iki boyutlu tasarım yapması için kullanılan üst düzey bir bilgisayar destekli tasarım programıdır. Kullanıcılar, AutoCAD programını kullanarak çalışma alanlarına bağlı biçimde bir binanın planını tasarlayabilir, üretimi gerçekleştirecek bir makine parçasını tasarlayabilir, dekorasyonu yapılacak bir odanın şemasını dijital ortamında tasarlayabilir.

Kullanıcılara rahat ve özelleşebilen tasarım imkanı veren AutoCAD programı ile tasarımlar mühendislik yaklaşımı ile gerçekleştirilebilir. AutoCAD programı, darbe ve yüke maruz kalacak tasarımların analiz ve simülasyonunun yapılmasına da imkan tanır. Kullanıcılar, AutoCAD programını kullanarak sonlu elemanlar analizi yada benzeri biçimde hazırladıkları tasarımın mukavemet analizlerini ölçebilirler. Analizler neticesinde tasarımın zayıf ve kuvvetli tarafları görülerek; yüksek gerilim altında olan bölgeler iyileştirilir, daha az gerilim altında olan bölgeler da inceltilerek en az malzeme masrafı, maksimum dayanım sağlayacak optimum tasarımlar sağlanır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal