ASELSAN, Silahlı Kuvvetlerimiz İçin Elektrooptik Pod Geliştirdi

Savunma Sanayi Başkanlığının güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda savunma sanayimizle yapılan sözleşmerlerden biri daha ASELSAN tarafından yerine getiriliyor. Güvenlik güçlerinin teknolojik kapasitesinin artırılması amacıyla yerli kuruluş elektrooptik hedefleme podu geliştirecek.

28.02.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-12:51)

ASELSAN, savunma sanayimizin teknolojik kapasitesini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerimizin kullanımına sunulması amacıyla Yeni Nesil EO/IR Hedefleme Podu Geliştirilecek. Bu kapsamda yapılan çalıştayla, ASELSAN ve Savunma Sanayi Başkanlığı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Savunma Sanayi Başkanlığı gelişmeyi resmi sosyal medya hesaplarından "SSB ve ASELSAN tarafından güvenlik güçlerimizin katılımı ile ‘Yeni Nesil EO/IR Hedefleme Podu Geliştirilmesi Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Çalıştay kapsamında ‘Yeni Nesil EO/IR Hedefleme Podu’ geliştirmek için proje çalışmaları başlatıldı." İfadesiyle kamuoyuna duyurdu.

Elektrootpik temelli sistemler kısaca Elektrooptik Hedefleme Podları, hava araçlarımıza her türlü hava koşullarında gece ve gündüz fark etmeksizin hassas atış imkanı sağlayacak.

Yüksek çözünürlüklü görüntüleyiciler sayesinde hedefleme podu sistemi, hedef tespit ve teşhisi gibi yüksek öneme sahip işlemleri güvenlik güçlerimiz için kolaylaştırılacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal