Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Arduino Nedir

arduino nedir arduino nedir nasıl çalışır arduino nerelerde kullanılır arduino uno nedir arduino ne işe yarar arduino kullanım alanları arduino ile neler yapılabilir arduino hakkında tüm bilgiler.

16.05.2018-11:17 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-11:13) Arduino Nedir

ARDUİNO NEDİR

Arduino nedir diye soranlar kısaca cevap vermek gerekirse. Bu yazılıp ve kartlardan oluşan bir programlama platformudur. Daha açık anlatmak gerekirse Arduino, açık kaynaklı bir mikrokontrolcü kartıdır. Arduino kullanarak çeşitli sensörlerden gelen sinyalleri okuyabilir, ışık yakıp söndürebilir, motor çalıştırabilirsiniz ve bunun yanında sadece mekanik bilgisi ve ya elektrik bilgisi olanlara değil herkese hitap edebilmesi için kolay kullanım ön planda tutulup tasarlanmıştır. Kart üzerinde bulunan bir mini bilgisayar yazacağımız programa göre giriş ve çıkış bağlantılarını kontrol eder.

ARDUİNO İLE NELER YAPILIR

Arduino robotlar sayesinde bir çok yapmanız mümkün bunlardan biri drone lar evet Arduino sayesinde kendiniz kendinize bir drone yapabilirsiniz ve bu drone u kullanabilirsiniz bunun yanında Arduino sayesinde ev için kullanaileceğiniz değişik icatlar yapmanız mümkün. Yanı özetle bahsetmek gerekirse Arduino ile yapabileceğiniz şeyler hayal gücünüzle kısıtlıdır.

Herhangi bir programlama bilgisine sahip değilseniz Arduino ile programlama yapmanız zordur ama bu bile iyi bir şey çünkü Arduino aldığınız taktirde bir öğretim seti veriliyor. Bu şu anlama geliyor yani sıfır programlama bilgisine sahipseniz Arduino öğretici seti sayesinde Arduino programlarını kullanabilirsiniz. Mutfağa girerken ışıkların yanması hoşunuza gitmez mi? Ayrıca evinizde size bir şeyler getiren bir robot olsun istemez misiniz? İşte bu gibi durumlarda Arduino kullanarak kendi hayal gücünüz kadar çok şey üretebilmeniz mümkündür. 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;