Apple Lightning’i Bırakmak İstemiyor

Avrupa Parlamentosu’nun yakın zaman önce dile getirdiği ortak şarj portu isteğine Apple yetkilileri yanıt verdi. Apple Lightning standardından vazgeçecek mi? Apple Avrupa Parlamentosu tarafından sunulan yasa tasarısına cevap verdi.

24.01.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-17:31) Apple Lightning’i Bırakmak İstemiyor

Yasa tasarısı sunan parlamento, dünyada standart olarak USB-C portunun kullanılmasını istiyor. Apple’ın da cihazları için bu standarda geçmesi gerektiğini öneren Avrupa Parlamentosu’na şirketten bir cevap geldi.

Apple, 1 milyardan fazla Apple cihazının Lightning portunu kullandığını söylerken, aksesuar ve cihazlarda kullanılan bu kabloların ekosistemde yoğun olarak yer aldığına vurgu yapıyor. Apple müşterininin bu tarz bir geçişe zorlanırsa olumsuz etkilenceğini söyleyen şirket, bunun aynı zamanda ekosisteme de zararlı bir hamle olacağına dikkat çekiyor.

Apple Lightning Portlarından Vazgeçmek İstemiyor

Eski cihazlara sahip kullanıcıların cihazlarında Lightning portunu kullandığını söyleyen Apple, yıllar önce 30 farklı şarj standardından 3’e düşmenin bile bir adım olduğunu aktarıyor. Aynı zamanda şirket USB-C baskısını anlamlandıramadığından ve şirketin politikalarını da etkilemesinden tedirgin durumda.

Yapılan açıklamada şirket “Apple inovasyonu temsil ediyor ve müşteri deneyimini derinden önemsiyor. Tüm akıllı telefonlara yerleştirilen tek bir port türüne uyumu zorlayan düzenlemenin, inovasyonu teşvik etmek yerine yeniliği bastırdığına, Avrupa’daki ve ekonomideki tüketicilere zarar vereceğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

İlk olarak 2010 yılında Micro-USB standart olarak kabul edilmişti. Apple bu portları, adaptör sağlayarak Apple cihazlarına uyumlu hale getirdi. Birkaç yıldır ise USB-C şarj akımının başlamasıyla birlikte Apple, USB-C için bazı düzenlemeler getirmişti.

MacBook ve iPad Pro cihazlarla uyumlu olan bu düzenleme şu an için iPhone’larda geçerli değil. Yakın bir zaman için de geçerli olacak gibi durmuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal