Apple Kurucusu Steve Wozniak, Kullanıcıların Facebook'u Silmesini İstedi

Apple'ın Steve Jobs ile beraber iki kurucusundan biri olan Steve Wozniak, paylaştığı son açıklamada kullanıcıların Facebook hesaplarını silmesi doğrultusunda çağrı yaptı.

09.07.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-11:25)

Apple'ın iki kurucularından biri olan Steve Wozniak, Facebook bünyesinde bulunan gizlilik sorununun zannedildiğinden çok daha büyük olduğuna dikkat çekti ve kullanıcıların böylesi bir güvenlik riskini almalarına lüzum olmadığını ifade etti.

"Şu an telefonumun dinlenmediğini kim bilebilir ki" diyen Wozniak, kullanıcıların özel hayatını korumaları için Facebook hesaplarını silmeleri gerektiğini söyledi.

50 MİLYON KİŞİNİN KİŞİSEL VERİLERİ KULLANILMIŞTI

Wozniak'ın bu açıklamalarının nedeni ise 2016 senesinde gerçekleştirilen ABD başkanlık seçimleri. Facebook'ta 50 milyon kullanıcının şahsi verilerini seçimleri etkilemek için kullanmakla itham edilen İngiliz şirket Cambridge Analytica ile alakalı olanlar Facebook'un kullanıcıların gizliliğini gerektiği gibi sağlayamadığını meydana çıkarmıştı.

Facebook, meydana gelen olaylar ardından kullanıcı bilgilerinin uygunsuz bir biçimde Cambridge Analytica firmasıyla paylaşıldığı skandalla alakalı 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiğine inandığını duyurmuştu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal