Apple Hisseleri, Tüm Zamanların En Üst Seviyesine Yükseldi

Dünyanın en değerli şirketleri arasında olan Apple gelirleri artmaya devam ediyor. Apple Inc. hisseleri, güçlü bir tatil dönemi, AirPod gibi giyilebilir cihazlara yönelik talep ve TV yayını da dahil olmak üzere planlı hizmetlere yönelik beklentilerin etkisiyle beraber yükselişe geçti.

03.01.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-11:38) Apple Hisseleri, Tüm Zamanların En Üst Seviyesine Yükseldi

New York Borsasında işlem gören Apple hisseleri 2019 yılı için yüzde 2,3 artış gösterdi. Böylece Apple 2020'nin ilk borsa gününde 300,35 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Şirket, Ocak 2019'da başlarında ilk çeyreğe ilişkin gelir tahminini yaklaşık 9 milyar dolar düşürerek, 144 dolarlık hisse değerine düşmüş ve yatırımcıları korkutmuştu. Apple, 2019'un açılışında beklenenden daha düşük olan iPhone satışları nedeniyle yatırımcıları daha yavaş gelir artışı konusunda uyaran revizyon bildirisi yayınlamıştı. Apple CEO'su Tim Cook tarafından yazılan notta, şirketin 89 milyar dolar ile 93 milyar dolar arasındaki bir önceki tahmin aralığından farklı olarak 84 milyar dolar gelir hedeflediği belirtmişti.

Son dönemde, Apple'ın nispeten uygun fiyatla piyasaya sürdüğü iPhone modelleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın dış pazara karşı uyguladığı yaptırımlara rağmen yatırımcıların şirkete olan güvenini artırmasına engel olmadı. Firma yüksek talep gören hisseleriyle beraber, rakipleriyle arasında bulunan farkı büyütmeye devam ediyor. Böylece yüksek teknolojili ürünlerin ve şirketlerin uluslararası politikalar karşısında insanların taleplerini farklı bir değerlendirmeye tabi tuttuklarını da gösteriyor.

Apple değerlerinin yükselişine katkı sağlayan faktörlerin başında, satışta olan ürünlerinin yüksek talep görmesi geliyor. En son iPhone 11 ailesinin satışıyla büyük gelir eden firma, finans çevrelerinin de dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Son bir sene içinde 142 dolara kadar gerileyen hisse değerleri, böylece tekrar fiyat artışı göstererek, Apple’ın hisse değerlerini artırdı.

Finans uzmanları Apple hisse senedi değerinin 2020 yılı içinde 350 – 400 dolar bandında olacağını öngörüyor. Eğer Apple hisse fiyatlarını 400 dolara kadar yükseltirse, şirket değerinin 2 trilyon dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Yaşanan bu gelişmeyle beraber Apple’ın piyasa değeri 1.3 trilyon dolara (7.7 trilyon TL) yükseldi. 2015‘te 700 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak, bu miktardaki ilk firma olma başarısını gösteren Apple, 2017‘de de 800 milyar dolar değere ulaşmıştı.

2018 senesinde de 1 trilyon dolar değere ulaşarak, 3 yıl gibi bir sürede 300 milyar dolar değer kazanma başarısı göstermişti.

Bu alanda Microsoft, Amazon gibi rakiplerini de geride bırakan Apple'ın gelirleri, firmanın 2 trilyon dolar piyasa değerine ulaşma hedefini mümkün kılıyor. 2011‘de 300 milyar dolarlık değeriyle teknoloji dünyasında çalışmaları artıran firmanın, bu sene içinde 2 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması tahmin ediliyor. Çünkü Apple tarafından üretilen ürünler, dünya çapında büyük ilgi görüyor.

İphone 11 ailesinin de katılması ile birlikte küresel pazarda artan talep şirket yöneticilerinin yüzünü güldürüyor. Öyle ki, Apple‘ın kamera tedarikçisi Sony, kamera teslimatına yetişmekte zorlandıklarını bildirdi. Sony gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla 24 saatlik vardiya sistemine geçmişti. Ancak üretimin talebe yetişemediği kaydedilmişti.

5G destekli telefonların da satışa çıkmasıyla beraber ise Apple‘ın iPhone gelirlerinin daha fazla artması bekleniyor. Çünkü firma şimdiye kadar 5G destekli bir model duyurmadı. Büyük rakibi Samsung ise 5G destekli telefonlardan büyük gelir sağlamış durumda. Apple’ın Iphone modellerinde de 5G teknolojisinin entegre olmasıyla birlikte rakipleri üzerindeki baskıyı daha da artırması öngörülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal