Apple Cihazların Çökmesine Neden Olan Karakter Hatası Bulundu

ABD’li teknoloji devi Apple’ın Iphone, Ipad, Apple Watch ve Mac ürünlerinin çökmesine neden olacak bir hata tespit edildi. Buna göre bahse konu Apple cihazları Sindhi ve İtalyan bayrağı karakterlerinden oluşan bir mesaj alırlarsa kilitleniyor.

24.04.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-12:32)

İlk defa Telegram'da ortaya çıkan ve hemen sonrasında Twitter'da yayılan videoda bahsedilen mesajın, işletim sistemindeki karakter uyumsuzluğundan dolayı iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac cihazları çökerttiği belirtiliyor.

Hindistan’da konuşulan bir dil olan Sindhi dilindeki karakterlerle birlikte İtalyan bayrağı emojisinin bulunduğu bu mesaj, cihazınıza gelir gelmez aygıtın çökmesine neden oluyor.

Dolayısıyla karakter uyumsuzluğundan kaynaklanan bu problemi ortadan kaldıracak bir güncelleme yayınlanmadığı sürece neredeyse tüm Apple kullanıcıları risk altında bulunuyor. Zira sonuçta gelecek bir mesajı engelleyemezsiniz.

Ancak henüz yayınlanmamış iOS 13.4.5 güncellemesinin ikinci beta sürümünde bu sorunun düzeltildiği söyleniyor. Yayınlanacak bir sistem güncellemesi gelinceye kadar başınıza böyle bir durum gelirse DFU modunda geri yükleme yaparak, cihazınızı kurtarabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal