Akıllı Telefonlar İçin Grafen Batarya Geliyor

Pil teknolojileri, akıllı telefonlardaki ilerlemeyi karşılamamaya başladı. Şu an kullandığımız lityum iyon piller, ısınmaya ve yıpranmaya karşı oldukça dayanıksız. Ancak Amerikalı bir şirket geliştirdiği, yeni Grafen batarya teknolojisiyle batarya konusunu ileri bir noktaya taşıyacak.

20.01.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-13:33)

Los Angeles merkezli Real Graphene şirketi, yeni pillerinin kullanıma hazır olduğunu duyurdu. Grafen, kısaca ısı ve elektriği üst düzeyde iletebilen iletken bir madde. Ayrıca yeni batarya, ortalama 90 dakikada şarj olan 3000 mAh lityum iyon bataryanın aksine bu piller 20 dakikada şarj olabiliyor. Şarj esnasındaki sıcaklık değeri de bildiğimiz bataryalara kıyasla oldukça az ısınıyor.

Samsung’un cihazlarda yapılan incelemelerde lityum iyon pillerle 1 saat 50 dakikada dolan cihazlar grafen batarya ile 13 dakika sürüyor.

Ayrıca lityum iyon pillere göre daha az yer kaplayan grafen piller sayesinde telefonların içerisinde daha fazla alan kazanılabilir. Bu da akıllı telefonlarda bu alanların diğer çevresel donanımlarla zenginleştirilebileceği anlamına geliyor.

Diğer yandan, mevcut pillerin çoğu sadece 300 ile 500 şarj döngüsü sonrası büyük oranda yıpranma yaşarken, grafen piller yaklaşık 1500 döngüyü görebiliyor. Kısacası, aynı anda daha hızlı şarj süresi, daha az ısı ve uzun ömür yeni piller ile birlikte sunuluyor. Firma, üretim için Amazon ve birçok firma ile irtibat halinde olduğunu da açıkladı.


Grafen, pahalı bir malzeme olarak biliniyor. Maliyeti yıllar boyunca düşmüş olsa da, Real Graphene tarafından yapılan ürün hala mevcut lityum pillerden yüzde 30 daha pahalı. Grafen piller kullanılmaya başlandığında, bu durum akıllı telefon fiyatlarının artmasına yol açabilir.

Ancak mevcut pillerden çok daha verimli piller için, tüketiciler bu fiyat artışını göze alabilir. Real Graphene, 2020 yılında seri üretime geçmeyi ve ürünleri piyasaya sunmayı hedefliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal