1 Trilyon Dolarlık Firmalar Arasına Alphabet de Katıldı

2007 yılında ilk şirketin bir trilyon dolara ulaşmasıyla küresel pazarda bu rakam trend bir hedef haline geldi. Ancak şimdiye kadar şirket bu değeri geçebilme başarısı göstermişti. Son olarak bunlar arasına Google'ın da ortağı olduğu Alphabet de şimdiye kadar 1 trilyon dolar barajını geçen 5. şirket oldu.

21.01.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-09:25) 1 Trilyon Dolarlık Firmalar Arasına Alphabet de Katıldı

Apple güncel şekliyle 1.4 trilyon dolar değeriyle Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olma ünvanına sahip konumda bulunuyor. Microsoft da 1.3 trilyon dolar değerinde ikinci sırada. Amazon trilyon dolara ulaşmış diğer şirket konumundaydı. 

Ancak değer kayıpları dolayısıyla şu sıralar 960 milyar dolarlık değere sahip bulunuyor. Son olarak Alphabet şirketi de 1 trilyon doları geçen 4. firma oldu. Bu şirketlerin ortak özelliklerinden biri de ABD menşeili şirketler olması.

Son bir kaç yıl özellikle ABD'li firmalar için adeta altın bir dönem yaşanıyor. Yaptıkları yenilikler ile sürekli hisse değerlerini arttırmayı başaran ABD'li firmalar 1 trilyon dolar pazar değerinin üzerine yükseldi.



5. Şirket Oldu

Ülkede ilk olarak Apple rekor hisse seviyelerine ulaşmış ve 1 trilyon dolar değerini geride bırakmıştı. Hemen ardından Amazon da 1 trilyon dolar değerini geçti. Nisan 2019 tarihinde ise Microsoft bu ikiliye katıldı.

Yaklaşık 9 aylık bir sürenin ardından Google çatı firması Alphabet de 1 trilyon dolarlık barajı bu hafta geride bıraktı. Yıl bazında gelirlerini sürekli arttıran Alphabet 2020 ile birlikte hisselerde yüzde 8 civarında bir artış görmüştü. Perşembe günü ise yüzde 0.87 civarında bir artış ile trilyon dolar rekorunu kırmış oldu.

Global çapta ise Çinli PetroChina 2007 yılında 1 trilyon dolar barajını geçen ilk şirket olmuştu. Saudi Aramco petrol şirketi ise Aralık ayında borsaya açıldı ve 1.8 trilyon dolar ile en değerli firma konumunda.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal