Teknoloji Devleri Yarışıyor! Çinli Telefon Üreticisinden Otomobil Hamlesi

Teknoloji firması olarak otomobil üretme planını açıklayan Apple’ın ardından Huawei de furyaya dahil oldu.

11.06.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-12:07) Teknoloji Devleri Yarışıyor! Çinli Telefon Üreticisinden Otomobil Hamlesi

Sürücüsüz otomobil teknolojilerine ilgi duyan teknoloji şirketleri birbirleriyle temas halinde oldukları sektör sayısını çoğaltıyorlar. Batarya arayışında olan Apple’dan sonra yarışa katılmak isteyen Huawei de son yaptığı açıklamada sürücüsüz otomobil teknolojisine 2025'te ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

küresel akıllı telefon faaliyetlerinin ABD'nin yaptırımlarından zarar görmesi sonrasında akıllı elektrikli araçlara yönünü çeviren Huawei'nin üst düzey yöneticilerinden Wang Jun; 'Ekibimizin hedefi tümüyle sürücüsüz otomobillere 2025 yılında ulaşmak' dedi.

Çin'de çok sayıda girişimci firma, otomobil imalatçısı ve internet arama motoru Baidu Inc gibi büyük teknoloji şirketleri taşımacılık sanayisine büyük bir değişim getirmesi beklenen otonom araç sistemleri konusundaki çalışmalarını hızlandırmayı sürdürüyor.

EN BÜYÜK RAKİBİ BATARYA ARAYIŞINDA

Apple'ın elektrikli otomobilleri için rakip ülkesindeki Çinli batarya üreticileriyle görüştüğü iddia edildi. 

Apple, üretmeyi planladığı elektrikli araçlarda kullanacağı piller için Çin merkezli tedarikçiler CATL ve BYD ile görüşmelere başladı. Apple'ın fabrikaları ABD'de kurmak istediği ve bataryaları ucuza mal etmek için nikel ve kobalt yerine demir kullanmaya çalıştığı belirtildi.

Beyaz Saray'da ekonomi danışmanı olan Jared Bernstein; 'Anladığım kadarıyla Apple batarya fabrikalarını burada, ABD'de kurmak istiyor. Bu da Başkan'ın (Joe Biden) global pazara sahip olabilecek tedarik fabrikalarının ülke içine taşınması düşüncesiyle örtüşüyor' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal