Teknoloji devi Google hakkında bilinmeyen o kadar çok bilgi var ki! Google hakkında bilinmeyen bu 10 detayı duyunca çok şaşıracaksınız!

Her gün kullandığımız arama motoru Google hakkında bu bilgileri duyunca çok şaşıracaksınız. İşte, Google ile ilgili hiç bilinmeyen 10 bilgi...

25.06.2022-15:32 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-15:32) Teknoloji devi Google hakkında bilinmeyen o kadar çok bilgi var ki! Google hakkında bilinmeyen bu 10 detayı duyunca çok şaşıracaksınız!

1998 yılından bu zamana kadar hizmet vermeye devam eden Google, internette arama yapmak için kullanılan bir numaralı uygulamadır. Yıllardır kullandığımız Google ile ilgili bilmediğimiz birçok gerçek vardır. İşte Google hakkında bilinmeyen 10 bilgi...

İlk ismi BackRub olarak belirlendi

1996'da temelleri atılan Google'ın kurucuları Larry Page ile Sergey Brin, şirketin isminin ilk olarak BackRub olmasına karar verdi. Fakat sonrasında bundan vazgeçerek şuan bilinen Google isminde karar kıldılar.

Google adı Googol sayısından doğdu

Matematikte ki en büyük sayı özelliğine sahip Googol, Google şirketinin ismine ilham olmuştur. Kurucular, arama motorlarının analiz ettiği büyük orandaki verinin yansıması olarak bu rakamdan esinlenmiştir.

2013 yılında çöktüğünde internet kullanım oranı yüzde 40 düştü

16 Ağustos 2013 tarihinde Google servisleri ile uygulamalarını etkileyen bir elektrik kesilmesi oldu. Toplam 5 dakika devam eden bu kesintide dünyadaki internet kullanım oranı %40 azalma gösterdi.

 google hakkında 10 ilginç bilgi

1997 yılında Yahoo tarafından satın alınacaktı

1997 yılında Google daha çok tanınmazken, kurucular şirketi bir milyon dolara Yahoo'ya satmak istedi. Ancak Yahoo, Google'ın değerinin o kadar olmadığını düşünerek teklifi kabul etmedi. Aradan yıllar geçince Yahoo 3 milyar dolara şirketi almak istese de bu sefer reddedilen kendisi oldu.

Google'ın arama algoritması patenti Stanford Üniversitesi'nde

Şirketin algoritma patenti Stanford Üniversitesi'ne ait olduğu için, şirket bu algoritmayı kullanabilmek için üniversiteye 1.8 milyon ödeyerek lisans aldı.

Google Görseller özelliğinin çıkma nedeni Jennifer Lopez

Şirket ilk başlarda geniş arama seçenekleri geliştirmemişti. Ancak, 2000'de Grammy Ödül Töreninde Jennifer Lopez'in giydiği elbiseyi arama motorlarında bulamayan kullanıcıların tepkisi sonrasında, yeni özellikler geliştirilerek 'Google Görseller' oluşturuldu.

Her gün yapılan aramaların yüzde 15'i yeni ve benzersiz

Yapılan araştırmalar, her gün Google üzerinden yapılan araştırmaların %15'inin ilk defa aranan ve benzeri olmayan terimler olduğunu ortaya koymuştur.

 google hakkında bilinmeyenler

Google, YouTube'u satın alırken bir fast-food restoranındaydı

Google, 2006 yılında YouTube'u 1,65 milyar dolar karşılığında aldı. Kurucular tarafından yapılan açıklamada, satış işlemlerinin bir fast-food restoranında gerçekleştiğini duyan herkes şok olmuştu.

'Google' kelimesi 2006'da resmen fiil olarak tanınmaya başlandı

Google terimi, 2006'da Oxford İngilizce Sözlüğü ve Merriam-Webster Collegiate Sözlüğü'nce resmi olarak fiil sayıldı.

Google Doodle 1998 yılında çıkmaya başladı

Google tatil, önemli olay ve günler, başarı hikayeleri ve insanları kutlamak amacıyla geçici süreli logosunun üstüne Doodle ismi verilen değişiklikler uyguluyor. Google'ın bu uygulaması ilk defa 1998 senesinde Burning Man Festivali'nde yapılmıştır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal