GPS sinyali kayboldu hatası nedir, nasıl çözülür? Navigasyonda GPS sinyali sorununun çözümü

Telefonlarda navigasyon kullanılarak bir adrese gidilmek istendiğinde bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların başında gelen GPS sinyali kayboldu uyarısı sık rastlanan bir durumdur. Navigasyonda GPS sinyali kayboldu uyarısının çıkması durumunda sorunun nasıl çözüleceği merak edilmektedir. Peki, GPS sinyali kayboldu sorusu nasıl çözülür? İşte yanıtı…

25.06.2022-15:31 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-15:31) GPS sinyali kayboldu hatası nedir, nasıl çözülür? Navigasyonda GPS sinyali sorununun çözümü

Telefonların navigasyon uygulamaları üzerinden bir adrese gidilmek istendiğinde GPS sinyalinde bazı sorunlar yaşanabilmektedir. GPS sinyalinin kaybolması sorunu yazılımsal bir hatanın sonucu olabilmektedir. Peki, GPS sinyali kayboldu sorunu nasıl çözülür? 

Telefonun navigasyonunda GPS sinyali kayboldu hatasının oluşması durumunda, cihazı bir servise götürerek soru düzeltmek mümkündür.

Buna ek olarak GPS testi uygulamak da gerekebilir. Cihazın GPS uygulamasının düzgün çalışıp çalışmadığını öğrenmek için Google Play üzerinden indirilen GPS testi ile uygulamanın çalışmasını kontrol etmek mümkündür.

Google Play üzerinden GPS test uygulamasını ücretsiz olarak indirdikten sonra cihazın konum özelliğini aktif hale getirmek gerekir. 

GPS testi

GPS uygulaması nasıl test edilir? 

İndirilen test uygulamasında grafikler şeklinde veriler oluşmaya başladığında cihazın GPS özelliğinin düzgün çalıştığı anlaşılır. Fakat uygulama çalıştırıldığında grafikte bir hareketlenme yoksa bu durumda GPS düzgün çalışmıyor demektir. Sinyal kayboldu sorusu oluşması durumunda da internet bağlantısının kontrol edilmesi yararlı olacaktır.

GPS sorunu düzelmediğinde kullanılan navigasyon uygulamasının verilerini temizlemeyi denemek gerekir. Bunun için; telefonun ayarlar bölümüne girin, uygulamalar kısmını seçin, Google Haritalar uygulamasını seçin, ardından Depolama seçeneğine dokunun ve verileri temizle seçeneği ile temizliği başlatın. Temizlik işleminin ardından Google Haritalar uygulamasını yeniden açın ve GPS sinyali sorununun devam edip etmediğine bakın. 

Kullanılan navigasyon uygulamasında sorun olması halinde farklı bir uygulama kullanmayı denemek de faydalı olacaktır. 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal