Teknoloji Bakanlığı’ndan TOGG açıklaması: Fiyatı çok ucuz olacak

Yerli otomobil TOGG’un seri üretim tarihine yaklaşık 2 haftalık bir süre kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ise TOGG’un fiyatı ve üretim adedi konusunda heyecanlandıran bir açıklama geldi. İşte haberin detayları...

11.10.2022-11:38 - (Son Güncelleme: 11.10.2022-17:04)

29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime geçeceği açıklanan yerli otomobil TOGG konusunda yapılan geri sayımın sonuna gelindi. Milyonlarca kişi Türkiye’nin ilk yerli aracının kaç adet üretileceğini ve fiyatının ne kadar olacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık TOGG fiyatı konusunda ‘’Fiyatı çok ucuz olacak’’ ifadelerini kullandı.

Fiyatı çok ucuz olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre yerli otomobil TOGG’un fiyatı rakiplerine göre ucuz olacak ve aynı zamanda daha az masrafı olacak. 

TOGG fiyatı

Seri üretim 29 Ekim’de başlıyor

Bakanlığın açıklamasında TOGG’un adedi konusunda, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste gidecek." sözleri yer aldı.

Türkiye’nin otomobili TOGG’un Gemlik’teki fabrikası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılıyor. İlk etapta üretilen 100 aracın güvenlik kontrolleri gereği geri sökümü yapılırken, üretilecek ikinci 100 araç da devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.

Ekim itibariyle seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, satışa Mart 2023’te çıkacak. 29 Ekim’de açılışını Erdoğan’ın yapacağı Gemlik fabrikasında bugüne kadar 100 araç üretildi. Üretilen bu araçların güvenlik kontrolleri gereği yeniden sökümü yapılırken; ikinci 100 adet üretilen araçlar devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek. C-segment SUV TOGG’lar 2023’ün Mart ayında satışa çıkacak. SUV modellerin satışa çıkacağı dönemde sedan modellerin üretimine geçecek fabrikada 2024 yılı itibariyle TOGG’un Hatchback modeli de üretilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal