Bakanlık çalışmalar genişletti: Binlerce kişi vergi kaçağı radarına takıldı

Konut sektöründeki vergi kayıpları konusunda geniş bir inceleme başlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021'de 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmediği veya eksik beyanda bulunduğu tespit etti. Detaylar haberimizde...

11.10.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 11.10.2022-17:04) Bakanlık çalışmalar genişletti: Binlerce kişi vergi kaçağı radarına takıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 200 bin mükellef nezdinde yaptığı incelemeler sonucunda 2021’de 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmediği veya eksik beyanda bulunduğu tespit etti. Risk Analizi Genel Müdürlüğünce, gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan analiz sonucunda yaklaşık 200 bin mükellef mercek altına alındı.

Binlerce kişi vergi kaçağı radarına takıldı

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında gayrimenkul satış veya kiralama ilanı veren emlakçılara yönelik de risk analiz çalışmalarına devam ediliyor. Emlak piyasasında spekülasyon yaratan, emlak satışından veya kiralamasından elde ettiği gelirini beyan dışı bırakan ve vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmemiş olanlar da RADAR ile tespit edildi.

Hazine Bakanlığı konut takibi

RADAR Sistemi üzerinden ve ilan sitelerinden yapılan analiz çalışmasında, vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçı analize tabi tutuldu.

İlk etapta bu mükelleflerin 683'ü riskli olarak değerlendirilirken Vergi Denetim Kurulunca incelemelere başlandı. Risk Analizi Genel Müdürlüğünce gayrimenkul sektöründeki vergi kayıp kaçağını önlemeye yönelik olarak riskli mükelleflerin tespitine ilişkin çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal