TEKNOFEST coşkusu Ankara’yı sardı: Vatandaşlar teknoloji şenliğine koştu

30 Ağustos Zafer Bayramı ile kapılarını açan TEKNOFEST, binlerce vatandaşın ziyaret akınına uğradı. 3 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde Türkiye’nin yeni ve dikkat çeken teknolojileri sergileniyor. İşte detaylar…

31.08.2023-09:28 - (Son Güncelleme: 31.08.2023-17:34)

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Ankara’da meraklılarıyla buluştu. Vatandaş tarafından yoğun ilgi gören festival 3 Eylül’e kadar ziyaretçi kabul etmeye devam edecek.

TEKNOFEST'in açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 20 yıla 100 yıllık projeler sığdırdıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'Milli Teknoloji Hamlesi'ni adım adım gerçekleştirdiklerini vurguladı. Kacır, şöyle devam etti: 

"Milli Teknoloji Hamlesi, tam bağımsız, katma değer üreten, rekabet gücü yüksek Türkiye demektir. Milli Teknoloji Hamlesi, savaş paradigmasını değiştiren Türk SİHA'larıdır. Küresel marka olma iddiasıyla yola çıkan Türkiye'nin otomobilidir, TCG Anadolu'dur, HÜRKUŞ'tur, ATAK'tır, ANKA'dır, BAYRAKTAR, AKINCI, KIZILELMA'dır. Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNOFEST kuşağıdır. Bu yoldan artık dönmek yok. Bu yolda, durmak duraksamak yok."

2018’den 1 milyon yarışmacı katıldı

Akşam’da yer alan habere göre; TEKNOFEST'in ilkini, 2018'de İstanbul'da düzenlediklerinde 14 teknoloji yarışmasına 20 bin gencin katıldığını hatırlatan Kacır, bu yıl 337 bin takım, 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attıklarını söyledi.

TEKNOFEST Ankara

Ülkenin dört bir yanında 'geleceğin yıldızları'nın 'Deneyap'lar ile buluştuğuna dikkat çeken Kacır, "Artık, başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil, kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran bir Türk gençliği, TEKNOFEST kuşağı geliyor. Bize düşen, TEKNOFEST kuşağıyla birlikte olmaktır" diye konuştu.

Açılışta konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da TEKNOFEST'in her yıl daha da büyüyeceğini belirterek, "Kök salan fideler ağaç olacak. Bu ağaçlar büyüdükçe gençlerimizin özgüveni daha da artacak. TEKNOFEST kuşağının büyüteceği bu ağaçlar, tüm insanlığa huzur verecek" dedi. 1 milyondan fazla gencin TEKNOFEST'in kalbi olan teknoloji yarışmalarına başvurduğunu belirten Bayraktar, "TEKNOFEST kuşağı, dev bir dip dalgası gibi geliyor" dedi.

8’inci kez yapılıyor

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST'in, bu yıl yurtiçinde 7, yurtdışında (Azerbaycan) da 1 olmak üzere toplamda 8'incisi düzenleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, 125 kurumla gerçekleştirilen TEKNOFEST'in Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle bu yıl ilk defa üç şehirde yapılması kararı alınmıştı. Nisanda İstanbul'da gerçekleştirilmesinin ardından yolculuğuna Ankara ile devam eden festivalin, üçüncü durağı ise 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir olacak.

Ziyaretçi rekoru kırılacak

İstanbul'da 2.5 milyon kişinin katılımıyla dünyanın en büyük etkinliği haline gelen olan TEKNOFEST'e Ankara'da da yoğun ilgi bekleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı El- van Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST Ankara'ya yönelik çevrim içi ziyaretçi kayıtlarının İstanbul'daki organizasyonun 5-6 katı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın katılacak

Erdoğan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekileri kabul etti, "Orta Vadeli Program'ın hazırlıkları tamamlanmak üzere. İnşallah yakında sizlerle ve kamuoyumuzla bunu paylaşacağız" dedi. Yüz binlerce kişinin sıcak havaya rağmen Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali Teknofest'e katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, kendisinin de cuma günü (yarın) Teknofest'i ziyaret edeceğini belirtti, "Gençlik, halkımız, insanımız oralarda gümbür gümbür yola devam ediyor" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal