TEKNOFEST Ankara’da: Büyük festival yarın başlıyor

Baykar Teknoloji önderliğinde hazırlanan, dünyanın en büyük Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul'dan şimdide Ankara’da. Merakla beklenen festivalin kapıları yarın açılıyor.

29.08.2023-11:56 - (Son Güncelleme: 29.08.2023-12:02) TEKNOFEST Ankara’da: Büyük festival yarın başlıyor

Dünyanın en büyük Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, 30 Ağustos Zafer Bayramı Ankara’da kapılarını açıyor. TEKNOFEST açıklamasına göre, Cumhuriyet'in 100. yılında festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak. Festival, 30 Ağustos-3 Eylül 2023'te Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleşecek. 

TEKNOFEST Ankara’da

AA’da yer alan habere göre; 2018 yılında ülkemizde gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kısa sürede büyük ilgi görerek dikkat çekti. Binler katılımcı ve ziyaretçi ağırlayan festival Türkiye hedefiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla birlikte düzenleniyor.

30 Ağustos ZAFER Bayramı’nda kapılarını açacak olan TEKNOFEST, hava gösterileri ile bu sene de herkesin gözü yükseklerde olacak. Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka TEKNOFEST semalarında gösteri yapacak.

TEKNOFEST girişim yarışması düzenlenecek

TEKNOFEST 2023'ün ikinci ve üçüncü durakları olan Ankara ve İzmir'de bu sene ilk defa, TEKNOFEST Yarışmaları'na başvuru yapan takım üyelerinin projelerini girişime dönüştürmesi, girişime dönüşenlerin büyümesi ve bu sayede Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenleniyor.

TEKNOFEST Ankara başlıyor

270 bin TL ödül

Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez TEKNOFEST Ankara'da hayata geçiriliyor. TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında toplam 7 milyon TL'den fazla ve Deneyap Kart Robolig Yarışması kapsamında ise toplam 270 bin TL ödül sahiplerini bekliyor.

10 farklı kategoride düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması7na 2 bin 419 takım ve 8 bin 945 yarışmacı başvurusu; Deneyap Kart Robolig Yarışması'na ise 1.276 takım ve 5 bin 404 yarışmacı başvurusu alındı. Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ni daha da ileriye taşıma hedefi ile yüzlerce genç TEKNOFEST Ankara'da mücadele edecek. TEKNOFEST Girişim Yarışması'nın; Eğitim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri kategorileri Ankara'da düzenlenecek.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal