Teknik Direktör Mircea Lucescu, Galatasaray ile Ukrayna ekibi Dinamo Kiev arasında yardım maçı oynanacağını açıkladı!

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rusya - Ukrayna savaşında yetim kalan çocuklar için İstanbul'da 14 Nisan Perşembe günü yardım maçı yapacaklarını duyurdu.

07.04.2022-11:59 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-12:14)

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken savaşın yankıları futbolu da yakından etkiledi. Son olarak Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu önemli açıklamalarda bulundu. Lucescu yaptığı açıklamada Galatasaray ile Dinamo Kiev arasında savaştan dolayı yetim kalan çocuklar için bir yardım maçı yapılacağı belirtildi.

Açıklamaları büyük yankı uyandırdı

76 yaşındaki teknik adam yaptığı açıklamada, 'Bu yaşıma kadar böyle acı bir tecrübe yaşamamıştım. Şimdi futboldan daha çok Romanya'ya ve Polonya'ya akın akın gelen bu çaresiz mülteciler ile onların çocukları için ne yapabileceğimi düşünüyorum.' ifadelerine yer verdi. 

Dinamo Kiev'in 12 Nisan'da Polonya'da Legia Varşova ile ''Barış için maç'' sloganıyla karşılaşacağını belirten Lucesu ardından İstanbul'a geleceklerini ve 14 Nisan'da Nef Stadı'nda Galatasaray ile hayır maçı oynayacaklarını söyledi.

Galatasaray yardım maçı yapacak.

Burak Elmas'a teşekkür etti

Dinamo Kiev'in bu maçlarda elde edeceği tüm geliri Ukraynalı yetim çocuklara aktarılacağını altını çizen Ruen çalıştırıcı, 'Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'a bu özel maçı kabul ettiği için minnettarım. Ukraynalılar ve Dinamo Kiev taraftarları onun bu jestini unutmayacak. Başkan bizi kırmadı ve maç teklifimizi kabul etti. Avrupa'nın dev kulüplerine maç teklifi sunduğumuzda çeşitli bahaneler öne sürdüler. Galatasaray ise bize kapısını açtı. Sarı-kırmızılı camiaya çok teşekkür ediyorum.' 

'Türkiye'de yıllarım geçti ve Türk milletinin nasıl yardımsever olduğunu iyi biliyorum. Değerli Türk futbolseverlerin Galatasaray-Dinamo Kiev maçına Ukraynalı yetimleri düşünerek gelmesini istiyorum. Sloganımız 'Barış için maç' olacak. Tribünlerin tıklım tıklım dolması gerekiyor. Türk insanı, mazlumun yanında olduğunu bir kez daha gösterecektir.' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal