Tekirdağ’da Balıkçı Barınağını Deniz Salyası Kapladı

Tekirdağ'da bir balıkçı barınağındaki deniz salyaları(müsilaj) dikkat çekti. Balıkçı barınağı adeta deniz salyası ile kaplandı.

20.05.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-17:38) Tekirdağ’da Balıkçı Barınağını Deniz Salyası Kapladı

Tekirdağ’da balıkçı barınağında deniz salyalarını gören vatandaşlar gözlerine inanamadı. Balıkçı barınağının her yerini kaplayan deniz salyaları görüntü ve deniz kirliliğine neden oldu. 

Tekirdağ’da bulunan balıkçı barınağı, Marmara Bölgesi’nde etkili olan lodos nedeniyle deniz salyaları kapladı. Deniz tabakası nedeniyle oluşan tabaka vatandaşları tedirgin etti. 

‘DENİZ SALYALARINDAN BÜTÜN BALIKÇILAR MAĞDUR’

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, Marmara'da devam eden salya nedeniyle, balıkçıların denize açılamadığını ifade etti.  

Deniz salyasının balıkçıların etkilendiğini belirten Pehlivanoğlu, ‘Küçük tekne balıkçıları denize açılabiliyordu ama salya nedeniyle onlar da denize çıkamıyor. Salya geçen hafta dağılmıştı. Şimdi yine bütün barınağın için salya olmuş durumda. Yetkililerin, belediyelerimizin artık bu konuda bir araya gelerek bir çalışma yapmasını istiyoruz. Bütün balıkçılar mağdur. Havalar ısınınca salya kötü de kokmaya başladı. Vatandaşlar da rahatsız bu durumdan’ dedi. 

BALIKÇILAR DENİZ SALYASININ DAĞILMASINI BEKLİYOR

Balıkçı Hüseyin Oğuz da salyaların lodosla birlikte geldiğini belirterek, ‘Geçen hafta poyraz esince salya dağılmıştı. Biz de balıkçılar olarak sevindik. İki gündür esen lodosla birlikte balıkçı barınağı tamamen yine salya oldu. Deniz görünmüyor. Bu nasıl temizlenecek onu da bilmiyoruz. Tahminen böyle devam edecek. Ancak yine poyraz eserse dağılır diye bekleyeceğiz’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal