Çanakkale’deki Deniz Salyaları Vatandaşı Tedirgin Etti

Çanakkale kentini ikiye ayıran Sarıçay, deniz salyaları nedeniyle beyaza büründü.

20.05.2021-12:39 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-12:39) Çanakkale’deki Deniz Salyaları Vatandaşı Tedirgin Etti

Çanakkale’de ilinde bulunan Sarıçay’da oluşan görüntü vatandaşları tedirgin etti. Kentinin ortasından geçen Sarıçay, müsilaja(deniz salyalarına) teslim oldu. 

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda yaklaşık 3,5 yıldır görülen deniz salyası tekrar etkisini göstermeye başladı. Hafta boyu etkili olan Poyraz yüzünden Çanakkale sahillerindeki deniz salyaları, Sarıçay’a doldu. Kenti ikiye ayıran Sarıçay’da görüntü ve çevre kirliliği yaratan deniz salyaları vatandaşları tedirgin etti. Balıkçı barınağı olarak da kullanılan çay içerisindeki beyaz tabaka yüzünden birçok balıkçı teknesi zarar gördü. 

‘DENİZ SALYASI BALIĞA BÜYÜK ZARAR VERİYOR’

Deniz salyasından rahatsız olduklarını belirten balıkçı Mahmut Serim, “Biz genellikle çaparayla ya da oltayla balıkçılık yaptığımız için misinalarımız kalınlaşıyor. Bu salya misinaya sarıyor ve üstünden de çıkmıyor ve üzeri bez gibi oluyor. Onun haricinde de çaparalarımız yani iğnelerimizin uçları doluyor. Balık gelmiyor, üzerine temizlediğimiz zaman birkaç balık geliyor ama ondan sonra yine kesiliyor. Yani balığa da çok büyük zararı var. Müsilaj dalga dalga, kademe kademe aşağı doğru uzanıyor. Biz tabii üzerindekini görüyoruz. Aşağı doğru damar damar ilerliyor” ifadelerini kullandı.

‘BALIK FİYATLARINI DA ETKİLİYOR’

Deniz salyasının balık fiyatlarını etkilediğini belirten Serim, “Balık fiyatlarını tabii ki etkiliyor. Şu an balık yumurtlama zamanında. Biz, çapara ya da oltayla balık yakaladığımız için bize izin veriyorlar ama çok alelade balık bulamıyoruz. Şimdi balığın yemi yok. Müsilaj midyeyi öldürmüş, perişan etmiş. Zaten piyasada da midye sıkıntısı çekiliyor. Herkes bir yerlerden midye bulmaya uğraşıyor, o da yok”dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal