Tech-Neck Hastalığı Nedir?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte artık insanlar farklı hastalıklar ile karşı karşıya kalıyor. Tech-Neck ise teknolojik cihazların insanların hayatlarına getirdiği, önlem alınmazsa tehlikeli bir hal alabilecek hastalıklardandır.

23.02.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-16:46) Tech-Neck Hastalığı Nedir?

Şimdilerde nereye baksak elinde telefon ya da tabletle deyim yerindeyse bir olmuş insanları görüyoruz. Öyle ki artık eskisi gibi hiçbir şeye odaklanamıyoruz, birkaç dakika sonra bir anda gözlerimiz telefonlara kayıyor. Teknolojik aletler her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsalar da mobil cihazların beyaz ışıklarının çocukların uyku düzenlerini etkilediği, bilinen bir gerçek. Sürekli eğilerek telefona bakmak, bir süre sonrasında boyunda sorunların oluşmasına sebep oluyor. Şimdilerde buna Tech-Neck deniyor. 18-40 yaş aralığındaki kişilerde görülen bu rahatsızlık sonrasında ciddi anlamda boyun ağrıları oluşmasına sebep olabiliyor.  

MOBİL CİHAZLAR YÜZÜNDEN OLUŞAN CİLT BOZUKLUKLARI 

İnsanlar teknolojik cihazları yaklaşık 45 derecelik açı ile tutuyorlar. Böyle birkaç saat tutulan cihazlardan dolayı cildin elastikiyetinde azalmalar ortaya çıkıyor. Özellikle de yüz bölgesinde normalden çok daha hızlı kırışma, dikey çizgi oluşumu görülebiliyor. Normal zamanlarda ciltte kırışmalar ilerleyen yaşlarda görülüyordu. Ancak günümüzde 20’li yaşlardan itibaren bu sorun ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Kadınların derilerinin çok daha hassas olmasından ötürü oluşan kırışma oranı erkeklerinkinden çok daha fazla. 

TECH-NECK'TEN KORUNMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER 

-5 dakikada bir kafa ekrandan kaldırılmalı 

-Çene yukarıya doğru kaldırılmalı, rahat bir pozisyon sonrasında boyun ve omurga rahatlayana kadar esnetilmeli

-Çalışırken kimi zaman ekrandan uzaklaşılarak boyun rahatlatılmalı 

-Tatil zamanların mümkün olduğu kadar mobil aletlerden uzak durulmalıdır. 

TECH-NECK TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?  

Normalde kırışıklıkların giderilmesi adına yapılacak işlemler, bu rahatsızlık için de uygulanabilir. Kırışıklıkları gidermek adına dermatolog ile görüşülebilir, buralarda verilecek kremler ya da yapılacak uygulamalar ile kırışık görünümü giderilebilir. Ağrılar içinse nöroloji bölümünden destek alınabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal