TCMB Başkanı Ağbal'dan 'Fiyat İstikrarı Korunacak' Açıklaması

Göreve gelir gelmez çalışmalara başlayan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamalarla fiyat istikrarına işaret etti.

25.12.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 25.12.2020-12:57) TCMB Başkanı Ağbal'dan 'Fiyat İstikrarı Korunacak' Açıklaması

Hedefin enflasyon olduğuna işaret eden Naci Ağbal para politikası kararlarında önceliğin fiyat istikrarını sağlamak olduğuna vurgu yaptı.

Ekonomide son çeyreğin altını çizerek açıklamalarda bulunan Naci Ağbal şunları söyledi:

''Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar.''

''GÜÇLÜ İVME DEVAM ETMEKTEDİR''

''Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Üretim, tüketim ve yatırımda güçlü ivme devam etmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir."

''2021 YILINDA FAİZ KORDİFORU İŞLEM GÖRMEYECEKTİR''

''TCMB'nin para politikası aracı, 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranıdır. Faiz koridoru uygulaması ve gecelik borç verme geç likidite penceresi aracı tanımlanmış amaçları dışında kullanılmayacaktır. 2021 yılında hiçbir şekilde GLP veya faiz koridoru, temel politika aracı yerine geçen bir işlem görmeyecektir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal