TCG Anadolu yer alacak, Başkan Erdoğan izleyecek: İstanbul Boğazı'nda tarihi geçit töreni!

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, İstanbul Boğazı'nda tarihi bir geçit töreni gerçekleşecek. Erdoğan'ın da izleyeceği tören bir de sürprize ev sahipliği yapacak.

28.10.2023-14:25 - (Son Güncelleme: 28.10.2023-16:40) TCG Anadolu yer alacak, Başkan Erdoğan izleyecek: İstanbul Boğazı'nda tarihi geçit töreni!

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü kapsamında Türk donanmasınca, İstanbul Boğazı'nda tam 100 gemi ile gerçekleştiilecek olan tarihin en büyük resmi geçidini Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu sevk ve idare edecek. Boğaz geçişi sırasında töreni izleyecek olan Başkan Erdoğan'ı selamlayacak kortejde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterine henüz girmeyen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul'un da yer alması bekleniyor.

TCG Anadolu'nun da yer alması bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında henüz envantere girmeyen Türkiye’nin ilk milli fırkateyni olan TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı'nda resmigeçit yapacağını duyurdu.

Verilen bilgiye göre, Türk donanmasının Cumhuriyet tarihinde gerçekleştireceği en büyük geçit töreninin sevk ve idaresi, TCG Anadolu'da bulunacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu tarafından gerçekleştirilecek.

"100'üncü Yılda 100 Gemi" adı verilen resmigeçide, TCG Anadolu, TCG Nusret'nin yanı sıra 11 fırkateyn, 10 denizaltı, 4 korvet, 4 karakol gemisi, 17 hücum bot, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 6 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemisi, 18 yardımcı sınıf gemi ile 4 atak botunun da katılması bekleniyor.

tcg 1

Gemiler Erdoğan'ı selamlayacak

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 ve F-4'lerin bulunduğu 14 uçak da resmigeçit esnasında gemilere eşlik edecek. 1. Ordu Komutanlığınca da geçiş sırasında 101 pare top atışı gerçekleştirilecek.

Gemiler, İstanbul Boğazı'ndan güney-kuzey istikametinde geçiş yapacakları esnada töreni izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlayacak.

Denizdeki bu kortejin önemli bir sürprize de ev sahipliği yapması bekleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından envantere henüz teslim alınmayan ama bayrak çekilen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul'un da törende yer alacağı konuşuluyor. 


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal