TBMM ne zaman kapanacak, Meclis ne zaman tatile giriyor? TBMM kapanma tarihi 2022

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ne zaman tatile gireceği gündemdeki önemli konu başlıkları arasında yerini aldı. Meclisten geçmesi beklenen konularla birlikte meclisin ne zaman çalışmaya ara vereceği merak konusu oldu. Peki, TBMM ne zaman tatile girecek? İşte merak edilen konunun detayları…

22.06.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-09:00) TBMM  ne zaman kapanacak, Meclis ne zaman tatile giriyor? TBMM kapanma tarihi 2022

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ne zaman tatile gireceği gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Meclise sunulan önemli konular üzerinde yürütülen çalışmaların ne olacağı yönünde araştırmalar sürerken, Meclisin tatil tarihi de merak konusu oldu. Öğrenci affı, bedelli askerlik ve daha farklı pek çok konu Meclis gündeminde yer alırken, TBMM’nin tatile ne zaman gireceği sorusu akıllara geldi. Peki, TBMM ne zaman tatile girecek?

Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerinde belirtildiği üzere; Türkiye Büyük Millet Meclisi yıl içinde düzenli olarak tatile girmektedir. Meclis gündeminde yer alan konulardan etkilenen vatandaşlar ise Meclisin tatil zamanını araştırmaktadır. 

TBMM

Meclis ne zaman tatile girecek?

TBMM’de yasama yılı Temmuz atında sona eriyor. Yasama yılına girilmeden önce yoğun bir mesai yapacak olan TBMM, 1 Temmuz’dan itibaren tatile girecek. 

Meclis gündeminde yer alan ve pek çok kişinin yakından takip ettiği bedelli askerlik konusunda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 550 bin kişiye askerlik affını öngören düzenlemenin meclise sunulacağını belirtti. Düzenleme ile birlikte yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli askerlikten yararlanabilecek. 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal