Tayvan’da savaş çanları çalıyor: ‘’Uygun bir adım oldu’’

Dün Çin kıyılarından havalanan bir insansız hava aracının (İHA) vurularak düşürülmesi dünya gündemine oturmuştu. Konu hakkında konuşan Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang, ‘’Uygun bir adım oldu’’ sözlerini kullandı. İşte detaylar...

02.09.2022-10:43 - (Son Güncelleme: 02.09.2022-16:57)

Tayvan hava sahasına giren bir Çin insansız hava aracının (İHA), vurulmasına ilişkin olarak Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang’den önemli bir açıklama geldi. Başbakan Su Tseng-chang, Çin İHA’sının vurulmasıyla ilgili olarak ‘’Uygun bir adım oldu’’ sözlerini kullandı. 

Tayvan’da savaş çanları çalıyor

Reuters’ın haberine göre Tayvan, Çin'in bir süredir açıklarında askeri tatbikatlar düzenlemesi nedeniyle Kinmen adalarına oldukça yakın mesafeden İHA uçurmasına tepki gösteriyordu ve daha önce Çin'in bu gibi ihlallerine karşı katı önlemler alacağını duyurdu.

Tayvan ordusu yaşanan gerginlik süresince ilk kez hava sahasına giren ve tanımlanamayan sivil bir İHA'yı Çin'in Xiamen kentinin hemen yanında bulunan Lion adacığı yakınında vurdu. Su Tseng-chang, Çin’i geri çekilmeleri konusunda defalarca uyardıklarını fakat uyarıların karşılıksız kalması üzerine İHA’yı vurduklarını söyledi.

Tayvan İHA

Ordu tarafından yapılan açıklamaya göre İHA Lion adacığı yakınında yasaklı hava sahasına girmesinin ardından vuruldu ve denize düştü. Gazetecilere konuşan Su Tseng-chang, Tayvan'ın birçok kez uyarıda bulunduğunu ve "(Çin'den) sınırı aşmamalarını talep ettiğini" söyledi.

Uygun bir adım oldu

İHA’yı vurmalarıyla ilgili konuşan Su Tseng-chang, ‘’Her seferinde çekilmeleri yönünde uyarılarımızı görmezden geldiler, kendimizi savunmak ve (İHA'yı) vurmak dışında bir seçeneğimiz yoktu. Bu defalarca uyarıda bulunulduktan sonra atılacak en uygun adımdı" dedi.

Su-Tseng-chang ayrıca tahrik etme amacında olmadıklarını, topraklarını ve insanlarını korumak için en uygun adımları atacaklarını söyledi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal