Emmanuel Macron’dan dikkat çeken açıklama: ‘’Türkiye'nin tek güç olmasını kim ister’’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmeler hakkında konuştu. Rusya ile temasları sürdüreceklerini söyleyen Macron, ‘’Türkiye'nin tek güç olmasını kim ister’’ dedi. İşte ayrıntılar...

02.09.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 02.09.2022-16:55)

Geçtiğimiz Şubat ayının sonunda başlayan Rusya Ukrayna savaşı halen sürüyor. Savaş devam etmesine rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eleştirilerin odağında kalınca Türkiye’yi de eleştirilere maruz bırakmaya çalıştı. Rusya ile temasları sürdüreceklerini söyleyen Macron, ‘’Türkiye'nin tek güç olmasını kim ister’’ dedi. 

Emmanuel Macron’dan dikkat çeken açıklama

Rusya ile diyaloglara devam edeceğini ifade eden Macron, Türkiye’nin Moskova ile görüşen tek ülke olmaması gerektiğini belirtti. Rusya Ukrayna savaşı üzerinden Türkiye’ye gönderme yapan Macron, ‘’Türkiye'nin Rusya ile görüşmeye devam eden dünyadaki tek güç olmasını kim ister?” sözleriyle dikkat çekti. 

Macron Türkiye

Rusya ile görüşmeler sürecek

Elysee Sarayı'nda yaptığı toplantıda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya ile görüşmeye devam edeceklerini söyledi. Ukrayna’ya destek sözlerinin geçerli olduğunu vurgulayan Macron, uzun soluklu bir savaşın hazırlıklarını yapmaları gerektiğini ifade etti. 

Avrupa’daki bölünme Rusya’nın işine gelir

Avrupa’da yaşanan siyasi birliğin bölünmesinin Rusya’nın hedeflerinden birisi olduğunu söyleyen Macron, Kiev’e yapılacak olan  ekonomik, askeri ve insani yardımlarını uzun vadede sürdüreceğini dile getirdi. 

Emmanuel Macron daha önceden Ukrayna ve Doğu Avrupa ülkeleri tarafından, Kiev'e verdiği “belirsiz destek”ten ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sık sık görüşmesinden dolayı eleştirilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal