Tavuk ciğeri tarifi : en güzel ve lezzetli tavuk ciğeri nasıl yapılır? Tavuk ciğeri malzemeleri ve tarifi

Vatandaşlarımız için hem ekonomik hemde lezzetli olan, soğan ve maydanozun bir araya gelmesiyle meydana gelen tavuk ciğer tarifini protein deposu olarak da yiyebilirsiniz. Aynı zamanda vitamin, mineral bakımından diğer hayvansal gıdalardan daha faydalı olan tavuk ciğeri, düzenli yenildiği zaman vücuttaki B12 ihtiyacını da gidermektedir. Peki, harika bir tavuk ciğer nasıl yapılır? İşte, tavuk ciğer tarifi, malzemeleri, kalori değeri, pişirme süresi ve yapılışını sizler için sayfamızda paylaşmış bulunmaktayız.

26.04.2022-00:17 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-00:17) Tavuk ciğeri tarifi : en güzel ve lezzetli tavuk ciğeri nasıl yapılır? Tavuk ciğeri malzemeleri ve tarifi

Vatandaşlarımız için hem ekonomik hemde lezzetli olan, soğan ve maydanozun bir araya gelmesiyle meydana gelen tavuk ciğer tarifini protein deposu olarak  da yiyebilirsiniz. Aynı zamanda vitamin, mineral bakımından diğer hayvansal gıdalardan daha faydalı olan tavuk ciğeri, düzenli yenildiği zaman vücuttaki B12 ihtiyacını da gidermektedir. Peki, harika bir tavuk ciğer nasıl yapılır? İşte, tavuk ciğer tarifi, malzemeleri, kalori değeri, pişirme süresi ve yapılışını sizler için sayfamızda paylaşmış bulunmaktayız.

tavuk ciğeri

En güzel ve en lezzetli tavuk ciğeri nasıl yapılır?

Aşağıdaki gerekli malzemeler ile harika bir akşam yemeği hazırlayabileceksiniz.

Tarif için lazım olan malzemeler,

600 gram tavuk ciğeri (yürek ilaveli)

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet büyük boy kuru soğan

1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

1/4 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)

tavuk ciğeri

Yapılışı;

İlk önce tavuklarımızın sinirlerini güzelce temizliyoruz. Tavuk yüreklerini ikiye bölerek ortasında ki kanı su altında yıkayınız. Kanının tamamen arınması için bir su dolu kapta 10 dk bekletin. Daha sonra iyice süzdükten sonra, peçete ile iyice kurulayın. Dilediğiniz boyutta kesin. 

Bir yerde kabuklarını çıkartmış olduğunuz kuru soğanları piyazlık olacakmış gibi doğrayın. Biberleri ortadan keserek çekirdeklerini temizleyip,yarım ay olacak şekilde doğrayın. Bol suda temizlemiş olduğumuz maydanozları tek tek ayıklayarak, istediğiniz incelikte kesin. 

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. İlk önce soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra kırmızı biberleri ilave ederek kısa süre çevirin. Üzerine temizlenmiş tavuk ciğerlerini koyarak ara ara karıştırma yöntemi ile salmış olduğu suyunu çekene kadar kavurma işleminize devam edin.

İçerisine çok az miktar domates salçası,tuz,kimyon,karabiber ve pul biber katın. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişirip servis tabaklarına koyabilirsiniz. En üstüne maydanoz yapraklarından süs yapabilirsiniz.

Tavuk ciğerinin yaklaşık 30 dk yada 40 dk kadar pişme süresi bulunmaktadır. Kalori bakımından ise tavuk ciğeri 277/kcal'dir. 

Bir tavuk ciğeri tarifinin en püf noktası ise, beklenmemiş ciğer kullanmaktır. Güzel temizlenmesi ve kan pıhtısının olmaması önemlidir. Yaz mevsimindeyseniz salça yerine taze domateste ilave edebilirsiniz. Pişirme sırasında yağ sıçramasını istemiyorsanız kapağını mutlaka kapat'malısınız. Baharatları'da ciğer suyunu çekince ilave etmeyi unutmayın.

Akşam menüsü olarak düşünüyorsanız eğer yanında, pilav ve cacık güzel gidecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal