Düğün çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası malzemeleri ve tarifi

Anadolu'nun birçok yerinde özel günlerde hazırlanan çok fazla besleyici düğün çorbası etli bir çorba sevenler için vazgeçilmez bir çorbadır. İçinde kemik suyu, yoğurt ve yumurta olmasında dolayı protein deposu olarak da adlandırılan düğün çorbası sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besindir. Peki, en güzel ve lezzetli düğün çorbası nasıl yapılır? İşte, düğün çorbası malzemeleri ve tarifi..

26.04.2022-00:10 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-00:10) Düğün çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası malzemeleri ve tarifi

Lezzetini tel tel ayrılan gerdan etinden alan ve terbiyesiyle lezzetine lezzet katan düğün çorbası, isteğe göre haşlanmış kuru baklagillerle daha besleyici hale de getirilebiliyor. Anadolu'nun birçok bölgesinde özel günler için hazırlanan düğün çorbasını sizler için hazırladığımız tarifle evde kolaylıkla hazırlayabilir, mükemmel lezzete sahip çorbanınızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Düğün çorbası tarifi

Düğün çorbası malzemeleri ve tarifi

Düğün çorbası malzemeleri:

-500 gram kuzu gerdan eti

-6 su bardağı su

Düğün çorbasının terbiyesi:

-2 yemek kaşığı un

-1/2 su bardağı yoğurt

-1 adet yumurta sarısı

-1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

-1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber

-1 tatlı kaşığı nane

Yağları alınan ve bol suda yıkanılan kuzu gerdan eti derin bir tencereye alınır, üzeri geçinceye kadar su konulur ve kısık ateşte haşlanır.

Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlama için un, yoğurt, yumurta sarısı karıştırılır. Taze sıkılmış olan limon suyu da ayrı bir kasede tuz eklenerek çırpılır.

Düğün çorbası tarifi

Haşlanmış kuzu gerdan etleri kemiklerinden ayrıldıktan sonra uzun ince şeritlere ayrılır. İsteğe göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzülür. Hazırlanan yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş eklenir ve kesilmemesi için hızlıca karıştırılır. Etler de üzerine katıldıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.

Serviste kullanmak üzere tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritilir ve üzerine kırmızı tatlı toz kırmızı biber eklenir. Kıvanımı alan çorbanı üzerine kızgın tereyağı katılır ve karıştırıldıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Serviz kaselerine konulan çorbanın üzerine dilenirse kuru nane de konulabilir.

Afiyet olsun..

Düğün çorbası pişirme önerileri:

KemikliKuzu gerdan eti yerine kemikli dana eti kullanabilen düğün çorbasında isteğinize göre başka bir yerde haşlanmış olan nohutları da ekleyebilirsiniz.

Her yörede farklı bir şekilde yapılan düğün çorbası kıyma ile de yapılıyor. Kıymalı düğün çorbası da herkesşn sevebileceği türden oldukça lezzetli bir çorbadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal