Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri ve tarifi

Sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan muhallebili kadayıf tatlısına hiç kimse hayır diyemez. Özellikle kıvamında yapılan muhallebi ile buluşturula kadayıfın yanına şık sunumu da eklenince daha bir başka olur. İşte, en güzel muhallebili kadayıf tatlısı tarifi..

26.04.2022-00:07 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-00:07) Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri ve tarifi

Hemen hemen herkes tarafından çok sevilen kolaylıkla hazırlanan muhallebili kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Kolay hazırlanışı, lezzeti ve sunumuyla son zamanların en gözde tatlıları arasında yerini alan 'muhallebili kadayıf tatlısı', ağır olmayan tadı ve yumuşacık kıvamıyla geleneksel lezzetlerin bir arada sunulduğu nadide tatlılardan biri olarak bilinir.

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi

Ramazan Bayramı için şerbetli tatlı yerine sütlü tatlı tercih etmek isteyenlere özel, en güzel ve en lezzetli muhallebili kadayıf tatlısının tarifini haberimizde derledik. İşte, muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri ve tarifi

Muhallebili kadayıf tatlısı malzemeleri

Kadayıf için:

-300 gram tel kadayıf

-1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

-3 yemek kaşığı tereyağı

-5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

-1 litre süt

- 4 yemek kaşığı un

-3 yemek kaşığı mısır nişastası

-1 su bardağı toz şeker

-1 adet yumurta sarısı

-1 paket vanilya

-1 kutu krema

Muhallebili kadayıf tatlısı yapılışı:

İlk olarak kadayıflar ince ince kırılır. Daha kolay kırabilmek için dilenirse 2 saat buzlukta bekletilebilir.

Diğer tarafta tereyağı bir tencerede eritilir. Daha sonra içine şeker ve kırılmış olan kadayıflar eklenir. Kısık ateşte kavrulan kadayıflar altın sarısına döndüğünde üzerine 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz eklenir ve iyice karıştırılır. Daha sonra tüm malzemeler geni bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

Tatlını muhallebisini hazırlamak için 1 litre sütün içine 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı mısır nişastası konulur. Çırpılan bu karışıma 1 yumurta sarısı eklenir ve tekrar karıştırılır. Daha sonra bir tencereye alınır ve kaynayıncaya kadar pişirilir.

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi

Pişen muhallebi ocaktan alınır ve 15-20 dakika soğumaya bırakılır. Daha sonra muhallebiye 200 ml kremayla vanilya eklenir ve çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır.

Kadayıfların yarısı yayvan bir kaba yayılır ve kadayıfların üzerine muhallebinin tamamı dökülür. Diğer kadayıflar da muhallebinin üzerine güzelce serilir ve bir süre buzdolabında bekletilir.

Afiyet olsun..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal