Tatlı krizine birebir çilekli diyet yoğurt tarifi! Muzlu, çilekli, kuruyemişli fit tarif

Hemen hemen herkesin severek tüketiği meyveli yoğurtlar, yüksek kalori içerebiliyorlar. Bu nedenle evde olan malzemelerle, çilekli fit yoğurt yapabilir, tatlı krizinizin önüne geçebilirsiniz. Nasıl mı? İşte, tatlı krizine birebir çilekli diyet yoğurt tarifi..

14.06.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-10:34) Tatlı krizine birebir çilekli diyet yoğurt tarifi! Muzlu, çilekli, kuruyemişli fit tarif

Yaz aylarında canınız meyveli yoğurt çektiyse ve sizde hazır gıdalardan tüketip diyetinizden ödün vermek istemiyorsanız yazımızın devamında yer alan çilekli diyet yoğurt tarifine bir göz atabilirsiniz. Muzlu, çilekli, kuruyemişli fit yoğurt tarifinin en kolay yapımını sizler için hazırladık.

Çilekli diyet yoğurt için herekli malzemeler:

3-4 adet yumuşak orta boylu çilek

1 adet muz

Badem

Kaju

Kuru üzüm

Üzeri İçin:

Tarçın

Hindistan cevizi

çilekli diyet yoğurt tarifi

Çilekli diyet yoğurt nasıl yapılır?

Çilekleri isterseniz çatal ile isterseniz de blender yardımıyla yoğurtla iyice karıştırın. İçine muz, badem, kaju ve kuru üzüm koyduğunuz çilekli yoğurdunuzun üzerini tarçın ve hindistan ceviziyle süsleyin. Homojen olarak karıştırdığınız ve kuruyemişlerle süslediğiniz yoğurdunuzu soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Tok tutmaya yarayan ve metabolizmanızın canlanmasına neden olan ara öğün niteliğindeki detoks içeceği aynı zamanda kişide su dengesini sağlar ve vücutta biriken toksinlerin atılmasını destekler. Çilekli yoğurt ayrıca, tatlı krizlerine ve şeker düşmesi (hipoglisemi) ataklarına da birebirdir.

Çilekli diyet yoğurt besin değerleri:

Çilekli fit yoğurdun içinde kalsiyum, fosfor, folik asit ve riboflavin maddesinin yanı sıra A-B-C-E vitaminleri ile probiyotik lifler vardır. İçeriğinde aynı zamanda protein, yağ, potasyum, sodyum, magnezyum bulundururken tüketildiği zaman vücuda demir ve çinko desteği de sağlar.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal