Gelinim Mutfakta programındaki közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş sebze çorbası malzemeleri ve yapılışı

Kanal D'nin ilgiyle takip edilen yemek programı Gelinim Mutfakta 'da altın final heyecanı devam ederken haftanın ikinci günü gelinler közlenmiş sebze çorbası yaparak jüri karşısında olacaklar. İşte közlenmiş sebze çorbası tarifi ve malzemeleri...

14.06.2022-09:26 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-09:26) Gelinim Mutfakta programındaki közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş sebze çorbası malzemeleri ve yapılışı

Her hafta ilgiyle takip edilen Gelinim Mutfakta yarışması altın final heyecanıyla ekranlara gelmeye devam ediyor. Hem Türk hem de dünya mutfağını karşımıza çıkaran programda programın sunucu Nursel Ergin bu haftanın yemeğini de açıkladı. Bu hafta gelinler közlenmiş sebze çorbası yaparak rekabet edecekler. Bizde haberimizde közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır ve malzemeler nelerdir onlara yer verdik...

Közlenmiş sebze çorbası için gerekli olan malzemeler

4 adet orta boy domates

1 adet kırmızı biber

3 diş sarımsak

1 adet büyük boy soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kekik

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

5 su bardağı sıcak su

Yarım su bardağı süt (oda ısısında)

Yapılışı

İlk başta yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizin üzerine güzelce kestiğimiz domatesleri, kapya biberi, sarımsakları, kuru soğanı koyuyoruz. Daha sonra tepsiye doğradığımız bu sebzelerin üzerine baharat olarak karabiber, kekik ve tuz atıyoruz.

Bu işlemlerin ardından önceden 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyi yerleştiriyoruz ve közlenmeye bırakıyoruz. Közlenen sebzelerimizin kabuklarını soyuyoruz. Kullanacağımız tenceremize tereyağı koyup erittikten sonra un ilave edip kokusu çıkana değin karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra unumuzun renginde hafif bir pembelik oluşunca saçla ekleyip en fazla 1-2 dakika daha olacak şekilde kısık ateşte kavurmaya devam edebiliriz.

Bu işlemlerin ardından sebzelerimizi de tencereye yerleştirebiliriz ve karıştırma işlemini sebzelerle beraber yapalım. Tencereye 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip en kez karıştırıp çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra çorbamızı blenderden geçirelim ki pürüzsüz bir hal alsın. Daha sonra çorbamıza kalan 2 su bardağı suyumuzu da ekleyelim ve kıvamını kendimize göre ayarlayalım.

Kaynatma işlemi 3-4 dakika daha sürdükten sonra çorbanın tuzunu da ayarlayıp üzerine sütümüzü ekleyip birlikte karıştıralım. Yine kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirdikten sonra çorbamız hazır olacak.

Çorbanızın üzerine kaşar peyniri ve kızarmış ekmek parçacıkları ekleyerek sunumu farklı hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal