Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

Dekorasyonda kullanacağınız taşlarla evinizi yada bahçenize keyifli bir hava verebilirsiniz. İşte Taşlarla bahçe dekorasyonunda neler yapabileceğinizin detayları...

13.06.2020-16:50 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:47) Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

Dekorasyonda taşlarla yapacağınız zahmetsiz uğraşlar evinizin çok daha huzurlu ve güzel gözükmesine neden olabilir. Doğadan topladığınız taşları evinizin bir parçası yapabilir ya da hobi marketlerde bulunan malzemelerden yararlanarak evinizi güzelleştirebilirsiniz. Taşlarla bahçe dekorasyonu son derece keyifli ve özeldir.

Bahçenizi Doğallaştırın

Ayrıca taşın evinize yaydığı enerjinin de evinize güzel bir hava katacağına ve de kedinizi doğadaymış gibi hissedersiniz. Özellikle bu zamanlarda doğanın değerini çok daha iyi anladığımız bu dönemlerde eski dönüş başladı iyi yönünden bakacak olursak unuttuğumuz güzellikleri hatırlamamızı hayatımıza daha çok dahil etmemiz gerektiğini öğrendik. Bu yüzden doğanın değerini hiç olmadığı kadar bilmeli ve göstermeliyiz.

Yaşadığımız evlerimizi, balkonlarımızı bahçelerimizi güzelleştirmek bizim elimizde artık evde vakit geçirmeyi öğrendik, bir de olduğumuz ortamı daha huzurlu, göze hitap eden mutlu olabileceğimiz bir yer haline dönüştürürsek ne ala.

Yaşadığımız evlerdeki açık alanlarımızı uzun süredir yarattığımız bahanelerle unutmuştuk şimdi tam zamanı değil? Hazır yaz da gelmişken tatile çıkmanın çok da sağlıklı olmadığı bu dönemde en iyisi elimizdekilerle yetinip onları bakıma almak, emek vermek ve güzelleştirmek.

Küçük alanlarda bile bütçeyi çok sarsmadan, kendi emeğimizle yapabileceğimiz, yaparken hem zamanın nasıl geçtiğini anlamadan gün sonunda bizi mutlu eden mekanlarımıza kavuşmak mümkün. O halde bizde sizin için araştırdığımız birkaç farklı taşlarla bahçe dekorasyonu fikirlerini sizinle paylaşalım;

Dekoratif Bahçe Yolu

Bahçeniz de belirleyeceğiniz bir bölüme taşlarla yapacağınız motifler bahçenizi doğanın bir parçası yapacak ve size bakmak bile keyif verecektir. Ayrıca sağlamlığından da şüpheniz olmasın uzun süre kullanabileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz bahçenizde çok güzel bir alan yaratmış olacaksınız.

Taşlarla Saksı Yapımı

Eskimiş saksıları veya artık sıkıldığınız, sevmediğiniz saksıları değiştirmek yerine değerlendirmek için şahane bir yöntem. Edindiğiniz taşlarla ve silikon tabancasıyla saksıyı kaplayıp yeni bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz dilerseniz istediğiniz renk tonlarında saksıya yapıştıracağınız taşları boyayarak bahçenizde renk bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Böylece saksılar daha doğal gözükecek ve mekânın bir parçası haline gelecektir.

Taşlardan Tablo Yapımı

Biriktirdiğiniz güzel taşları veya size anısı olan ama nasıl değerlendireceğinizi bilemediğiniz belki de sahil kenarında sadece hoşunuza gittiği için topladığınız taşlarınızı değerlendirmek için çok güzel bir kendin yap projesi. Bir adet mukavva ile silikon tabancısının yardımından yararlanarak bahçe duvarınızda çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Böylece baktıkça hatırlayacağınız size güzel duygular hatırlatan bir duvarınız olmuş olur; o güzel taşlar çekmece içinde kalmaktansa hayatınıza karışır.

Taşlardan Sehpa Tasarımı

Hobi marketlerde satılan dümdüz ahşap sehpalardan birini alıp ya da isteğinize göre sizin yaptığınız veya yine değiştirmek istediğiniz bir sehpanızı alıp beğendiğiniz taşlar ile kaplayarak bahçenize güzel bir mobilya yapabilirsiniz. Bu sayede taşlarla bahçe dekorasyonu için cebinizden çok para çıkmayacaktır.

Gördüğünüz gibi bahçenizde değişiklik yaratmak için ne çok çabaya ne de çok bütçeye ihtiyacınız var sadece bahçenin hangi alanlarına neler yapılacağını bilerek ve plan yaparak ilerlenirse iş çok daha az efor, çok fayda sağlanmış olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal