Taşıyıcı anne nedir, nasıl olunur? Taşıyıcı annelik yasal mı? Taşıyıcı anne olmak için gereken şartlar

Sık sık duyduğumuz taşıyıcı annelik konusu akılları karıştırmaktadır. Taşıyıcı anneliğin ne olduğu, nasıl olunduğu gibi pek çok soru merak ediliyor. Bizde bu yazımızda taşıyıcı annelik hakkında merak edilen soruların yanıtlarını verdik.

14.06.2022-18:37 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-18:37) Taşıyıcı anne nedir, nasıl olunur? Taşıyıcı annelik yasal mı? Taşıyıcı anne olmak için gereken şartlar

Bir başkasının bebeğini doğana kadar taşımak olarak bilinen taşıyıcı annelik, birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Konu hakkında merak edilenler internette araştırılırken bizde merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Taşıyıcı anne nedir?

Bir başka kişinin bebeğini laboratuvar ortamında dölleme yapılması ile anne rahmine enjekte edilmesi olayına taşıyıcı annelik denmektedir. Bu olay bir annenin rahminin kiralanması olarak ifade edilebilir. Bu kişiler rahminde sorun olan ancak bebek sahibi olmak isteyen, eş cinsel ya da fiziğinin bozulmasını istemeyen kişilerin bebeklerini taşırlar. Taşıyıcı anne olmak oldukça zor ve birçok test sonucunda yapılıp yapılmayacağına karar verilir.

Taşıyıcı Anne Nedir

Taşıyıcı anne nasıl olunur?

Taşıyıcı anne olmak oldukça zor ve ağır şartlar ortaya çıkarır. Bir başkasının emanet edilmiş çocuğu gibi düşünebilirsiniz. Bu süre boyunca yapılması gereken bütün işlemleri kabul etmeniz gerekmektedir. Bu çocuğa karşı yapılması gereken sorumluluklar göz önünde bulundurulmalıdır.

Rahmi kiralanan kişi kesinlikle gönüllü olarak bu işlemi yapmalıdır. Burada kastedilen olay para almamak değildir. Gereken şartları kendi rızası ile kabul etmektedir. Kişinin bütün testleri eksiksiz olarak yaptırması ve bir hastalığı olup olmadığının ters edilmesi gerekir. Ayrıca kişilerin bağımlılığının da olmaması gerekir.

Taşıyıcı anne olacak kişinin en son geçirdiği gebeliğin süreci ve ne zaman kürtaj olduğu gibi konularda doğru bilgiler vermesi gerekir. Bu bebeğin hayati tehlikesi için büyük önen taşır. Bu kişilerin hem psikolojik hem de bedenen süreç için uygun olması gerekmektedir.

Taşıyıcı annelik yasal mıdır?

Taşıyıcı annelik Türkiye’de kabul edilmeyen bir olaydır. Dinimize göre doğru bulunmayan taşıyıcı annelik dünyanın birçok ülkesinden yapılmaktadır. Türkiye’de yasal yollar ile asla yapılmamaktadır. Yapılması doğru olmayan bir uygulamadır.Taşıyıcı annelik ülkemize en yakın Gürcistan, Kıbrıs gibi ülkelerde yapılmaktadır.

Taşıyıcı anne nasıl bulunur?

Türkiye içerisinde taşıyıcı anne bulmak mümkün değildir. Bu işe gönüllü olan bir kişi olsa bile bebeğin anne karnına yerleştirilebilmesi için doktor gereklidir. Bu nedenle de taşıyıcı annelik olayı ülkemizde yapılmamaktadır. Ülkemiz bu konuda ailelerin başka kişiler üzerinden çocuk sahibi olmasının doğru olmadığını söylenmektedir. Yani Türkiye’de taşıyıcı annelik bir meslek olarak kabul edilmemektedir. Bunun kabul gördüğü ülkeler ise :

Belçika,

Amerika,

İngiltere,

Hindistan

Gürcistan

Kıbrıs

Taylant

Brezilya gibi ülkelerdir.

Taşıyıcı anneler kendi çabalarınız ile bulunabilir. Yani kişilerin gönüllülüğü esastır. Bu kişilerin bu süreç içerisinde bütün sorunlarının karşılanması en iyi koşulların sağlanması gerekmektedir.

Taşıyıcı Anne Nasıl Olunur

Taşıyıcı annelik yorumları

Taşıyıcı annelik sırasında kişinin anne olmak istememesi durumunda bile bebek ve taşıyıcı anne arasında bir bağ oluşmaktadır. DNA yapısına göre iki farklı bireyin bebeğini taşıyor olması taşıyıcı anne için bir anlam ifade etmemektedir. Bu süreçte vücut hamilelik sürecini algılar ve bu açıdan bir psikolojik yaklaşım gerçekleştirir. Bu kişi gerçekten annelik psikolojisine girecektir. Yani kişinin bebeği size vermek istememesi gibi bir durum da ortaya çıkabilmektedir. Biyolojik ailenin durumu incelendikten sonra bebeğin taşıyıcı anneye verilmesi de söz konusu olabilmektedir. Bunlar için dünya genelinde örnekler yer almaktadır.

Bu işlem tamamen profesyonel kişiler tarafından ve sözleşme ile yapılmaktadır. Taşıyıcı anne doğuma kadar bebeği taşımak zorundadır. Doğum gerçekleştikten sonra ise ücretini alarak ailenin hayatından çıkar. Bu durumun çocuğa anlatılması ise doğru bir şekilde yapılmalıdır. Yanlış aktarımlar çocuklarda travmatik sonuçlara yol açabilir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal