Taşerona Kadro 2022 yılında gelir mi? Taşerona kadro iptal mi? Çözüm için gözler Vedat Bilgin'de

2022yılında Taşerona Kadro konusu gündemde yerini alıyor. KHK’da yer alan 696 sayılı maddeye göre çeşitli sebeplerden dolayı kadro alamamış olan kişiler p sınırına takıldı. Bu sınıra takılan kiralık araç şoförleri, çeşitli hastane personelleri ve birçok kişi kendilerine kadro verilmesini beklemektedir. Devam eden taşeron sorunuyla ilgi bir açıklama bekleyen kişiler Vedat Bilgin'den gelecek cevapları merak ediyor.

07.06.2022-13:04 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-13:04) Taşerona Kadro 2022 yılında gelir mi? Taşerona kadro iptal mi? Çözüm için gözler Vedat Bilgin'de

Taşeron olarak çalışan ve kadroya geçmek isteyen binlerce kişi için üzücü açıklamalar geliyor. Yapılan son açıklamalar ile kadro alımları bir kez daha ertelendi. Başka konulara öncelik verilmesi nedeniyle ertelenen konu birçok kişiyi üzdü. Yıl sonuna kadar çalışmaları devam edecek olan 3600 ek gösterge konusundan sonra taşeron kadrosu konusu konuşulması bekleniyordu. Ancak taşeron kadro konusu ertelendi.

Taşerona Kadro 2022 ne zaman konuşulacak?

Uzun bir süredir gündemde yer alan 3600 Ek Gösterge konusu hakkında çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması beklenirken 2023 yılı başında uygulamaya geçileceği aktarıldı. Bu konunun ardından konuşulacak olan taşeron kadro konusu bir süre daha rafa kaldırıldı. 700 bin sözleşmeli personel ve yüz binlerce taşeron çalışanın bir süre de daha beklemesi gerekecek.

Taşerona Kadro 2022

Konunun ertelenme nedeni ise meclisin tatile girecek olmasıdır. Yeni düzenlemelerin yeni dönem ile birlikte yapılması bekleniyor. Meclisin tatilinin bitmesi ile düzenlemelerin Ekim ayında yapılması beklenmektedir. Konu hakkında personele Haziran-Temmuz ayında konunun görüşüleceği söylenirken konunun ertelenmesine karar verildi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal