Tartışmak İlişkinizin Sağlığını Gösteriyor!

Kavga etmenin ve tartışmanın farklı şeyler olduğunu hepimiz biliyoruz. Uzmanlar, tartışan çiftlerin ne kadar sağlıklı bir ilişki içerisinde olduklarının kanıtı olduğunu söylüyor.

01.02.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-16:29) Tartışmak İlişkinizin Sağlığını Gösteriyor!

 

Kavga etmenin ve tartışmanın farklı şeyler olduğunu hepimiz biliyoruz. Uzmanlar, tartışan çiftlerin ne kadar sağlıklı bir ilişki içerisinde olduklarının kanıtı olduğunu söylüyor.

Uzmanlara göre evli çiftlerin %44'ü haftada en az bir kez tartışmanın uzun süre boyunca sağlıklı ve üretken bir ilişki sağlamaya yardımcı olduğunu düşüyor. Aynı zamanda bu durum çiftlerin, birbirlerini daha iyi tanımasını ve barışçıl bir şekilde bir araya gelebileceklerini kanıtlıyor. Bu da çiftlere, sevgilerinin gerçek ve samimi olduğunu hissettiren bir unsurdur.

Peki, gelin birlikte tartışmanın, sağlıklı bir ilişkinin kanıtı olduğu gösteren maddelere bakalım…

Tartışmak olgun bir ilişki içinde olduğunuzu gösterir:

Her ilişkide anlaşmazlıklar olur. Anlaşmazlıklar görmezden gelindiği takdirde daha büyük ve kalıcı sorunlara yol açar. Bir insanın olgun olduğunu gösteren unsur, sorunlarla mücadele edebilmesidir. İyi bir ilişki, eşlerin birbirlerini daha iyi olmak için desteklediği, birbirlerine yardımcı olduğu ilişkidir. Partnerinizde tartıştığınızda, kazanmanız veya kaybetmeniz önemli olmamalı. Tam tersine hem eşiniz hem de kendinizle ilgili çok fazla şey öğrenmiş olursunuz. Uzlaşmayı öğrenebilmek bu anlamda çok önemlidir.

Tartışmak aranızdaki bağı kuvvetlendirir:

Gerçek bir ilişki yaşıyorsanız, kazanmak veya kaybetmek umurunuzda olmaz. Herkesin kendi doğruları ve bunları savunma ihtiyacı vardır. Eğer kendi düşüncelerinizin arkasında duramıyorsanız, eşinize onun fikirlerinin daha önemli olduğunu ve her ne olursa olsun istediğini alabileceğini gösteriyorsunuz demektir. Bu durum sizi sağlıksız bir ilişkinin içine sürükler.
Asıl güzel olan, birbiriniz hakkında ve daha da önemlisi kendiniz hakkında çok şey öğrenmenizdir ve birlikte tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başarmanızdır. Bunu başarabildiğinizde, aranızdaki bağı nasıl güçlendiğini görebilirsiniz.

Tartışmak ve tartışmanın sonraki evresi, tutkunun bir göstergesidir:

Biriyle tartıştığımızda endorfin hormonu salgılarız. Çünkü endorfin hormonu, insanın hal ve hareketlerine göre salgılanma miktarı ve oranı değişiklik gösterir. Tartışan çiftler, bunun tutkunun bir göstergesi olduğunu bilirler. İlişkinizi heyecanlı tutmak için ufak ve sonunda tatlıya bağlanan tartışmakar duygularınızı açığa vurmanızı sağlar. Ve bu durum, çiftlerin birbirlerini anlık yaşadıkları kaybetme korkusu ile sınadığı için tutkuyu ortaya koyar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal