Sivilce İzlerine Doğal Yöntemlerle Elveda!

Sivilceler birçoğumuzun uğraştığı ve dış görüntümüz de bizi rahatsız eder ve çoğu zaman can sıkıcı bir hal alır. Sadece ergenlik döneminde değil, aynı zamanda hormonal rahatsızlıklarda da ortaya çıkan sivilce problemlerinden artık doğal yöntemlerle de kurtulabiliriz. İşte size birkaç formül…

01.02.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-15:56) Sivilce İzlerine Doğal Yöntemlerle Elveda!

 

Sivilcelerin oluşumundan ziyade canımızı sıkan genellikle bıraktığı izler oluyor. Sivilce izlerinden kurtulmak için pek çok alternatif yöntem bulunmakta. Burada dikkatli olunması gereken nokta cildin alerjik reaksiyon göstermemesi için, cildinize uygun tedavi yöntemini seçmektir. Sivilceleri hızlı bir şekilde yok etmeye çalışmak, ciltte daha kalıcı hasarlara neden olabilir.

Evde doğal yöntemlerle sivilce lekelerinizden kurtulmak mümkün. İşte birkaç alternatif yöntem…

Hindistan Cevizi ve Lavanta Yağı Maskesi

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 2 damla lavanta yağını cezveye koyun ve kısık ateşte ısıtın. Elde ettiğiniz karışımı sivilce lekelerinizin olduğu bölgeye sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın.

Gül Suyu Maskesi

100 ml gül suyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı E vitaminini bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra 5 dakika boyunca bir pamuk ile izlerinizin olduğu bölgeye yuvarlak hareketlerle uygulayın. İşlem bittikten sonra ılık su ile yıkayın.

Bal Maskesi

Göz kararı ayarlayacağınız balı sivilce izlerinizin olduğu bölgeye sürün ve sonrasında yuvarlak hareketlerle cildinize masaj yapın. 10 dakika sonunda ılık su ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

Aloe Vera Maskesi

Aloe vera yenilenmeyi destekleyen bir özelliğe sahiptir. Aloe vera özünü cildinize uygulayarak yarım saat bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Karbonat Maskesi

Karbonat, ciltteki lekeleri gidermesiyle kalmayıp aynı zamanda bu lekelerin yeniden oluşmasını da önler. Haftada birkaç gün, ılık su ile ıslatılan cilde karbonat serperek uygulanabilir. 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal